Kultaisia vadelmia

Mökkipuutarhamme pääsi jälleen yllättämään. Löysimme viikonloppuna sieltä keltaisia vadelmia. Olemme koko kesän ihmetelleet ja katselleet, mitä kaikkea tiluksillamme kasvaakin. Lehtien tultua kasvustoon toki arvuuttelimme, että vadelmia taidetaan saada kesän mittaan. Väri pääsi yllättämään meidät kesän edetessä.
Vadelmat olivat ensin vihreitä, sen jälkeen ne muuttuivat valkoisiksi ja lopulta kauniin kultaisen keltaisiksi. Jostain luin, että albiinovadelmat ovat villinä harvinaisia, mutta luulen että nämä ovat istutettu puutarhaversio. Valkoisiksi vadelmiksi näitä taidetaan kutsua, vaikka väri tosiaan on enemmänkin kellertävä.
Ihan nämä vadelmilta maistuvat. Täytyy vain odotella, että saadaan lisää satoa. Näyttää siellä heinikossa olevan pienen pieni karviaispensas ja ainakin punaisia viinimarjoja. Pläntti odottaa kunnon raivausta, jotta hyötykasvit eivät sinne nikelly. Tänä kesän energia ei kuitenkaan riitä vielä tuohon nurkkaan. Nyt vain nautitaan marjoista, joita sieltä löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s