Mökkiraksa – Retrolamppuja

Retromökille sopii hyvin retrolamput. Onnistuin löytämään Facebook-ryhmästä kuusi kappaletta vanhoja lamppuja, jotka ovat sopivan vanhannnäköisiä meidän mökkiin, joka on alunperin rakennettu 60-luvun alkupuolella. Näitä lamppuja on tullut vastaan aiemminkin. Ne lienevät olleet kovin käytettyjä omana aikanaan.
Vähän tuumaIlen pitäisikö niihin laittaa vähän vaalennusta pintaan, mutta olkoot nyt toistaiseksi näin. Ihan kaikkea en halua valkoiseksikaan laittaa. Pienellä vaalennuksella ne olisivat lähempänä lattiassa olevan tammiparketin väriä. Vaihtoehtoina lampussa olevalle lasille on myös vaihtaa se puiseen tai kullanväriseen ritelikköön.
Kulkuvaloina nämä ovat oikein sopivat vintage- valot.
Vanhojen asukkaiden jäljiltä löytyi Ikea-lamppu, joka saa jäädä mökkiin. Sillä voi suunnata vahvempaa valoa haluttuun suuntaan. Vaihdetaan tämä parempaan, jos sattuu tulemaan vastaan.
Kodinhoitohuoneessa on modernimpaa, mutta neutraalia lampputyyliä.
Ulkovaloiksi löytyi talon joka seinälle mustat lamput, jotka valaisevat sekä alas- että ylöspäin. Terassilla on pari kirkkaamman valon lähdettä. Liiketunnistimella oleva valo odottaa oikeaa paikkaa ja asennusta. Pari vanhaa jalkalamppua on jo suunniteltu sisustukseen. Pihavaloja pitää vielä miettiä ja keittiöstäkin puuttuu muutama lamppu. Luulen, että ne on helpompi ratkaista sitten kun keittiökalusteetkin saadaan paikoilleen.

Illan hämärtyessä räpsyttelin valoja. Mökki vaikutti jo oikein asutulta, kun valot laittoi päälle. Mutta nyt onneksi pärjää hyvin luonnonvalolla, jota on ollut tarjolla aamusta myöhään yöhön.
Neljältä aamulla syttyi auringon valo seinälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s