Mattopyykillä

Kaikilla meillä on vahvuutemme ja kehittämiskohteemme. Meidän laiturin kehittämiskohteeksi on valittu pinnalla pysyminen koko pituudelta. Ponttooni on jo hankittu asiaa auttamaan, mutta sen ujuttaminen laiturin alle vaatii paljon innokkaita ja leikkimielisiä teinejä vesileikkeihin. Se aika tulee vielä.
Mutta meidän laituri on ollut vallan mainio linnunpoikasten uimakoulu- ja huilauspaikka. Telkkä ja sorsat ovat sitä hyödyntäneet harjoituksissaan. Rivissäpäin ne ovat tepastelleet edestakaisin ja melkein kilpailleet siitä, kuka pääsee seuraavaksi meidän laiturille.
Lisäksi meidän laituri on kerrassaan mainio matonpesupaikka. Sitä tuli oikein simpukkakin äimistelemään. Hätistelin sen muualle ja nautin pesupuuhista seisoen lämpimässä vedessä samalla harjaten ja huuhtoen mattoa. Veden määrää saattoi säädellä painaen laiturin enemmän tai vähemmän pinnan alle. Hieno matonpesulaituri!
Vedet pois ja…
…kuivumaan. Tämän pitkän maton sai mainiosti levitettyä pukkien päälle tuulen ja auringon hellittäväksi.

4 kommenttia artikkeliin ”Mattopyykillä

  1. Tuula 11.11.2020 / 10:58

    Voi, mattopyykissä on kyllä jotenkin ihana tunnelma. Itse en tänä kesänä millään kerennyt ja nyt pitäisi saada matot jouluksi puhtaaksi. Täytyy katsoa mahtuuko omaan koneeseen vai tuleeko reissu pesulaan. Täällä Turussa on kyllä kesällä kivoja mattolaitureita, pitää ensi vuonna yrittää saada aikaiseksi sekin juttu.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s