Myrsky iski meillekin

Mökkiviikonloppu sai vauhdikkaan käänteen, kun myrsky iski voimalla järven yli. Ihmettelimme puuhiemme keskellä, miksi alamökillä kangaskatoksen reunat vilkkuvat katon yläpuolella.
Tarkistusreissulla selvisi, että rantakoivu oli rysähtänyt pitkin pituuttaan mökin viereen. Edellisenä iltana kuuntelin puun narinaa tuulessa ja ajattelin, että lähivuosina täytyy puu kaataa ettei se kellahda mökin päälle. No, nyt sitten kellahti, mutta onneksi se ei aiheuttanut mitään tuhoa.
Suuri huoli heräsi puussa asuneen lintuperheen puolesta. Olemme seuranneet pesintä- ja ruokintapuuhia läheltä.
Onneksi huomasimme, että pönttö keikkui narun vaarassa ja emo oli löytänyt poikasensa. Piipitys kertoi, että porukka oli selvinnyt kuperkeikasta vähin vaurioin. Nyt annamme linnuille kotirauhan. Puu saa olla tantereessa vaikka talveen saakka. Sitä ennen siitä saa paljon, paljon vihta-aineksia. Juhannusvihdat on varmistettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s