Mökkiraksa – Hauskoja kohtaamisia

Mökkiraksan tiimoilla olen roikkunut ahkerasti Facebook-kirppisten ja roskalavojen sivustoilla. Mökin nurkista on löytynyt isot kasat meille tarpeetonta tavaraa, joka on löytänyt tiensä muiden ihmisten käyttöön näiden kirppissivujen kautta. Ilman tätä mahdollisuutta kierrättää olisimme joutuneet kuskaamaan paljon käyttökelpoista tavaraa jäteasemalle. Pari nikkaria halusi hyödyntää vanhoja ikkunoita kasvihuoneiden ja terassien rakentamisessa. Aitaverkot ja pressut lähtivät niitä tarvitseville. Rakennukselta jäi ylimääräistä ekovillaa ja tasoitelaastia. Ne haettiin toisille työmaille jne.
Monta kuormaa on mökiltä toki lajiteltu myös jäteaseman sähkölaitepinoihin, metalliastioihin, muovinkierrätykseen jne.
Yksi vaihtolavallinen puutavaraa on viety pihapiiristä pois ja lisää odottaa kuljetusta.
Toisaalta olen löytänyt näiltä sivuilta myös mökkiraksalla tarvittavaa tavaraa. Lamppuja on löytynyt muutamalla eurolla kattoon laitettavaksi. Tyyli on ollut meidän mökkiin sopiva vintage.
Uudet kajakit saadaan nostettua pukeille, jotka löytyivät Facebookin roskalavalta. Tarpeen vaatiessa niistä saa penkkien jalat, jos vaikka rapujuhlista puuttuu istumapaikkoja.

Facebook- sivuilla pyöriessäni löysin tarjolla myös sopivia ulkolamppuja. Meidän rantasaunan ulkolampusta on kupu mennyt rikki ja bongasin potentiaalisen vaihdokkaan yhdestä ilmoituksesta. Vastausta naputellessani havahduin tuttuun nimeen. Yhteystietoja vaihtaessamme kävi ilmi, että lamppuja tarjosi vanha luokkakaverini vuosikymmenten takaa. Kouluajoilta muistin hänestä vain vaaleat kiharat hiukset, korkeat 70-luvun tolppakengät ja rennon rock and roll asenteen. Lamppujen vaihdon tiimoilta sovimme tapaamisen. Kiharat olivat poissa ja kengät madaltuneet, mutta asenne oli edelleen kohdallaan. Pihalla lamppuja vaihtaessamme ehdimme päivittää tapahtumia vuosien varrelta. Hauskoja kohtaamisia mökkiraksan tiimoilla!

4 kommenttia artikkeliin ”Mökkiraksa – Hauskoja kohtaamisia

 1. Kerttu 30.9.2020 / 15:34

  Mahtavaa, että jaksat kierrättää ja hauska tuo kohtaaminen vanhan koulukaverin kanssa! Tästä voi hyvin huomata kuinka usein toisen roska voi olla toiselle aarre. Piti kysäistä vuokrasitteko vaihtolavan vai onko teillä tämä omasta takaa / tutulta lainassa?

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 30.9.2020 / 21:44

   Vuokrattiin vaihtolava viikonlopun yli ja puserrettuina se viimeistä senttiä myöten täyteen. Sen verran tyyriiksi vaihtolava tuli, kun kuski joutui yrittämään sen hakua pari kertaa talviliukkailla ja siitä tuli ekstramaksua.

   Tykkää

 2. Satu 15.4.2021 / 12:58

  Meilläkin on tarkoitus aloitella mökkiraksaa täällä Sipoossa nyt kesällä. Alustavasti on tullut katseltua kuljetuspalveluita ja juurikin noita vaihtolavoja. Purkuhommia kun on varmaan aika lailla alussa edessä, ja jätettä luvassa. Tuo on kyllä kiva, että osa tavaroista on löytänyt tiensä nettikirppisten kautta jollekin jolla on niille käyttöä!

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 15.4.2021 / 16:03

   Kierrätys on ollut tämän homman suola. Itse on voinut antaa jollekin sellaista tavaraa mitä meillä ei tarvita. Vastaavasti jotain on löytynyt meillekin. Juuri laskettiin että meiltä on lähtenyt varmaan neljä vaihtolavallista tavaraa. Vieläkin riittää ainakin pienen lavallisen verran rompetta… Uuh riittäisi jo!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s