Mökkiraksa – Ojan kaivuuta

Työntää, kaivaa, puskee, raivaa! Tässä voisi olla yhden naisen maansiirtoyritykseni tunnuslause. Mökkiraksan pihalla on häirinnyt silmääni maahan kaivamaton porakaivon sähköjohto. Aina se hyppii silmilleni, kun silmäilen pihan yli.
Nurkista löytyi vanha salaojaputkien kaivamiseen tarkoitettu kapea lapio, jolla ojankaivuu oli hitusen verran helpompaa. Useampana päivänä piti jatkaa hommia, kun selkä väsyi kaivamiseen.
Eipä tarvittu punttisalia, kun lihaskuntoa tuli kasvatettua lapion varressa. Eikä enää vaivaa putken pätkät keskellä pihaa.
Samalla tuli selvitettyä, että pihasta löytyy kesän onkireissuille hyvät matoapajat. Olen ehdottomasti mato-onginnan ystävä. Virvelöinti tai pilkkiminen eivät ole minun urheilulajejani.
Koristekivistä ei tule olemaan puutetta. Lisää löytyy kaivamalla. Keskellä pihaa on vielä vanha kaivon rengas, joka pitäisi siirtää sopivampaan paikkaan. En tiedä millä ilveellä sen saisi liikkumaan. Ehkä tarvitsee vähän lisää punttisalia, että sen saa nurkan taakse pois maisemaa rumentamasta.

4 kommenttia artikkeliin ”Mökkiraksa – Ojan kaivuuta

 1. Maija 29.6.2020 / 11:05

  Meillä oli tuollainen samanlainen putkenpätkä, joka meni meidän pihan läpi jotenkin tosi häiritsevästi, niin piti kaivaa myös piiloon. Onneksi sain naapurilta kaivinkoneen lainaan, niin ei itse tarvinnut lapiolla vetää. Minullakin selkä nykyään niin huono, ettei olisi varmasti edes kestänyt. Hyvä homma, että sait kuitenkin kaiveltua hyvän näköisesti!

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 29.6.2020 / 11:12

   Maija, kaivinkonetta olisi kyllä mielellään tarvittu, mutta omenapuun vieressä oli haastava paikka. Hyvää punttisalia mulle, mutta selkä ei oikein mullakaan tykkää.

   Tykkää

 2. Satu 31.3.2021 / 10:14

  Olettepa ahkeria kun lapion avulla jaksoitte kaivaa salaojat! Meidän olisi tarkoitus saada sekä salaojat että sadevesijärjestelmät tehtyä tänä kesänä mökille Kokkolassa. Tosin naapuri onneksi lupautui avuksi pienellä traktorillaan. Tsemppiä teille!

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 31.3.2021 / 21:14

   Kyllä kannattaa traktorimiestä pitää hyvällä mielellä kahvilla ja pullalla. Ei me kaikkia käsin kaivettu. Mutta täyttä työtä ja hyvää kuntoilua oli se mikä tehtiin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s