H2O – kirja

Tukholmassa asuvan kirjailijan Tiina Laitila Kälvemarkin maaliskuun 2020 alussa julkaistu neljäs kirja on nimeltään H2O. Romaanin tarina liikkuu veden äärellä. Siellä Hester tyynnyttää sisällään jylläävät kolme sivupersoonaa Hanin, Ofelian ja Hannapannan.
Kirjan teksti on sujuvaa ja rakenne selkeä. Laitila Kälvemark helpottaa lukijan juonen selvittelyä kertomalla jo alkusivuilla keskeisten henkilöiden nimet ja heidän roolinsa kirjassa. Näin ei tarvitse leikkiä salapoliisia ja yrittää muistaa kuka on kuka.
Sivupersoonat kirjan aiheena on mielenkiintoinen valinta. Minusta oli kuitenkin vielä mielenkiintoisempaa puntaroida kirjaa lukiessa sitä, miten eri lailla me muistamme asioita. Jokainen antaa tapahtumille oman tulkintansa omien lähtökohtiensa pohjalta. Hesterin sivupersoonat kinaavat kovaäänisesti näkökulmistaan.

Sivupersoonahäiriötä sairastavalla ihmisellä eri sivupersoonat saman henkilön sisällä saattavat luoda useita eri identiteettejä, jotka ovat kaukana toisistaan. Tilan uskotaan syntyvän usein trauman yhteydessä. Kirjan innoittamana jäin miettimään omia erilaisia puoliani. Seilori minussa haluaa valloittaa seitsemän merta, kun taas Farmari tyytyväisenä rakentaa omaa kotipesää. Kirja sopiikin hyvin vaikka kotipsykologeille inspiraation lähteeksi.
Kirjan tarjosi luettavaksi WSOY ja Bloggariklubi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s