Sinivalas – Kansallisteatteri

Sinivalas jahtaa ja jallittaa. Hengästyneenä yritän multitaskata tunnetulvassa jota pursuaa näyttelijöistä, videolta, omista tuntemuksista ja ties mistä. Apua, antakaa minun ajatella edes hetki, mitä kaikkea tapahtuu ja mitä mieltä minä olen näkemästäni ja kokemastani! Selviydyn väliajalle oman hämmennykseni pariin. Lasillinen on paikallaan, jotta saa sykkeen tasaantumaan. Sitten näytelmä taittuu toiseen puolikkaaseen ja kaikki on toisin.
Paavo Westerbergin ohjaama kantaesitys vie katsojat kuin viimeiselle ehtoolliselle, jossa etsitään pettureita ja voittajia ei löydy. Aika pysähtyy, kun isä, kuusi sisarusta, yksi aviomies, salarakkaat ja naapurukset purkavat tuntojaan. Kuka luopuu jostain tai kaikesta ja kuka löytää jotain uutta, mitä kohti kurottaa. Löytyykö lopulta voittajia enemmän kuin häviäjiä?

Sinivalas ei ole pelkkä näytelmä. Siinä sekoitetaan näytelmällisiä aineksia elokuvan maailmaan. Tästä saadaan syntymään vaikuttava multimediateos, joka vie katsojan pienelle saarelle keskelle merta mökkitunnelmiin. Kannattaa ehdottomasti lähteä ihmettelemään tätä taidokasta kudelmaa. Tämä on näytelmä, joka pitäisi katsoa ainakin pari kertaa, jotta pääsisi kaikkiin hienouksiin kiinni. Onnistunut lopputulos, hyvä Paavo!

Näytelmän tarjosi Kansallisteatteri ja Bloggariklubi, valokuvat Tommi Mattila.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s