Kesken jääneet hetket – kirja

Selailen vanhoja valokuvia. En muista vuotta, enkä tarkalleen paikkaa, missä kuva on otettu. Yksityiskohdat matkasta ovat unohtuneet. Muistan kuitenkin kirkkaana tuon hetken, kun maalaistyttö seisoi kallion päällä ensimmäisellä ulkomaanmatkalla ja ajatteli, että juuri tällaista pitäisi kokea lisää. Koko maailma avoimena jalkojen juuressa. Tuo kokemus on rohkaissut uusille retkille uudestaan ja uudestaan. Vanha valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
”Kyllähän sä tiedät miten tää meillä menee”, Virve sanoo Jondelle. ”Sä oot hyvä muistamaan ihmiset, ja Kati taas muistaa tarinat ja anekdootit, varsinkin kaikki kommellukset. Mä muistan lähinnä vain kuvia ja tunnelmia.”
Saara Cantell on kirjoittanut loistavan esikoisromaanin, jossa kolme ystävystä Virvan kertojan äänellä elää läpi tapahtumia vuosikymmenten varrella. Pinosta nostetut valokuvat kertovat hetkistä ja tunnelmista, jotka sitovat yhteen monta elämänkertaa. Miten elämä olisi mennyt, jos olisi valinnut toisin? Tätä kiehtovaa kysymystä pohditaan monessa elämän käänteessä. Välillä aika kultaa muistot, niin että enää ei ole varmaa, mikä oli totta ja mikä tarua. Jokaisella on oma tulkintansa nähdystä ja eletystä.
Saara Cantell on menestynyt elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Mm. Onneli ja Anneli ovat päätyneet seikkailemaan valkokankaalle hänen ohjaamanaan. Cantell on kirjoittajana taidokas hetkien tallentaja. Hänen luomansa tarina on monitasoinen kiehtova verkko, joka kietoo lukijan pauloihinsa. Valokuvia rakastavana ihmisenä minä hurmaannuin hänen valokuvapinoistaan löytyviin aarteisiin, joita hän jakaa kirjassaan.
Saara Cantellin kirja on julkaistu helmikuussa. Bloggareille sen tarjosi Bloggariklubi ja Tammi. Cantell esitteli kirjaansa ja ajatuksiaan Bloggariklubilla helmikuussa. Suosittelen kirjaa lämpimästi. Kirjassa on rakkautta ja romantiikkaa, mutta myös kesken jääneitä hetkiä, elämän arvoituksia ja menetyksen tuomia tummia sävyjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s