Mökkiraksa – smyygilautojen maalausta

Kun en ole taidemaalari, niin olenpa ainakin lautamaalari. Maalarin hommat ovat minulle mieluisia mökkiraksan hommia. Viikonloppuna oli sateinen keli, joten sisähommat sopivat hyvin ohjelmaan.

Smyygilaudat laitetaan ikkuna-aukon sisäreunaan. Meillä on ulkolaudoitus siinä vaiheessa, että smyygilaudat voi asentaa. Talo on väriltään musta ja samalla värillä halusimme myös smyygilaudat.

Ulkosmyygien materiaali on karkeampi. Sisäsmyygeihin laitetaan hienompaa laatua. Pitkiä kuuden metrin lautoja emme saaneet millään kulkemaan sahalta mökille. Laudat pätkittiin pienemmiksi ja veljeni kuskasi ne viikolla meitä odottamaan.

Viikonlopun aikana ehdin maalata laudat kolmeen kertaan. Alla niissä oli jo pohjamaalaus. Missään oppaassa ei lukenut pitääkö ne maalata kaikilta neljältä sivulta. Pohjamaalaus oli tehty kolmelle puolelle, joten siitä sitten päättelin, että kaikkia puolia ei tarvitse maalata. Pienellä telalla leveämpi reuna meni näppärästi. Sivureunoihin minulla oli sopiva pensseli.

Selän säästämiseksi olisi ollut viisasta rakentaa maalaustaso, niin että työn olisi voinut tehdä seisten. Pieni määrä meni kuitenkin hyvin ihan kyykkimällä. Tupa on aika täynnä työpisteitä. Mies napsutteli paneeleita samaan aikaan seiniin, kun minä maalasin lautoja. Kova tohina on siis päällä. Nyt vain odottelemaan lautojen kuivumista ja smyygimiehiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s