Ihana ihminen!

0D4B78B1-9C58-4535-B96C-7E36849903A8

Kolme nuorta tyttöä seisoi kahvilan oven suussa kukka kädessä kiittämässä charmanttia herrasmiestä vuolaasti ihanasta asiakaspalvelusta. Kuulimme sivupöytään keskustelun ja hämmästelimme kuulemaamme. Teekupin ääressä kiitosten kohde kertoi meille koko tarinan.

1F3B1750-79A5-451B-A861-36CFD7E384C7

Kolme nuorta naista saapui kahvilaan viihtymään ja nauttimaan kupin kuumaa juotavaa ystävien seurassa. Listojen hintoja selviteltiin ponnekkaasti. Rahojaan laskien ensimmäinen löysi kolikot kaakaokupilliseen. Toinen kyseli erikoiskahvien hintoja, mutta jäi tuumailemaan budjettiaan sillä välin kun kolmas neiti teki oman tilauksensa. Herrasmiehemme arveli tyttöjen budjetin olevan pieni, sillä eipä sitä opiskelijoilla raha kasva puussa. Niinpä hän tarjosi kolmannellekin lämmintä juotavaa alennetulla hinnalla. Tämän päälle hän selvitti vielä ovatko tytöt nälkäisiä ja söisivätkö he vähän keittoa talon piikkiin. Tytöt olivat niin liikuttuneita huolenpidosta, että he keräsivät kolikkonsa kasaan ja hakivat kiitokseksi kaupasta joulukukkasen. Sanoivat etteivät ikinä ole kohdanneet moista ystävällisyyttä ja palveluhenkisyyttä.

DA3122D6-E70E-4C46-8540-07AA72342FB5

Me saimme kokea tuota samaa ystävällisyyttä ja palveluhenkeä. Teetä haudutettiin ja maustettiin mieleiseksemme. Samalla kuulimme tarinan ystävämme elämästä.

DC4730F8-12EB-4432-B018-D520462EBB4E

Yli kaksikymmentä vuotta sitten hän saapui Suomeen. Kiitollisena hän kertoi, kuinka täällä hän on saanut mahdollisuuden hienoon elämään ja kolme upeaa lasta. Hän kertoi monesti miettineensä, miten hän voi korvata uudelle kotimaalleen kaiken sen mitä on saanut. Hän on kasvattanut omista lapsistaan pärjääviä ja toisista huolta pitäviä nuoria. Tämä on ollut parasta, mitä hän on voinut antaa Suomelle takaisin, omat lahjakkaat lapsensa, joista hän oli suunnattoman ylpeä. Kahvilassa kiittämässä käyneitä nuoriakin hän muistutteli vielä ovella pitämään huolta koulunkäynnistään. Huolenpito laajeni näihin hienoa palautetta antaneisiin nuoriin naisiin.

48D18553-52B3-41B0-8F87-E3CC123B91AD

Meillä oli ihana iltahetki Punavuoressa kolme kuukautta sitten avatussa Cafe Scallionissa. Kuulimme, kuinka hävikkiruoka kierrätetään vastuullisesti ja sillä ilahdutetaan välillä naapuriliikkeenkin asiakkaita. Pakko sanoa, menkää nauttimaan ystävällisestä ja lämpimästä palvelusta sekä loistavista herkuista. Katsokaa Facebookista hauskoja mustan käden videoita. Hyvä palkitaan hyvällä, uskon niin. Onnea uudelle kahvilalle, nähdään!

2 kommenttia artikkeliin ”Ihana ihminen!

 1. Allu 29.11.2019 / 22:18

  Pitääpä käydä jos ja kun olemme seuraavan kerran Helsingissä

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 29.11.2019 / 22:25

   Hei, menkää ihmeessä. Mä olisin voinut istua koko illan viihtymässä, mutta piti ehtiä konserttiin. Ihan sattumalta päätettiin poiketa tähän uuteen paikkaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s