Westend – Suvi Vaarla

Suvi Vaarlan romaani Westend on täynnä tuttuutta. Tapahtumat kulkevat läpi elettyjen vuosikymmenten. Nousukautta seurasi lama ja upea liito kääntyi häpeälliseksi kompuroimiseksi. Pieni ihminen sinnitteli hämmentyneenä kaiken keskellä omistaen ensin kaiken ja sitten menettäen kaiken.

Vaarla onnistuu luomaan hienon päähenkilön elämänkaaren, jossa kulkevat käsi kädessä rahan valta ja ihmisen kasvu sisäiseen rikkauteen.

Romaanin tapahtumapaikat Espoossa ja Helsingissä ovat minulle tuttuja 80-luvulta alkaen. Olen itse myynyt asuntoani samoilla kulmilla silloin kun asuntokupla puhkesi. Westendin ja Matinkylän rannat olivat minunkin lenkkipolkujani.

Oli niin helppo seurata romaanin ajatuksen kulkua, sillä tapahtumat ja viitekehys olivat tuttuakin tutumpia. Samalla peilailin omia muistikuviani noilta ajoilta. On ihana välillä muistella menneitä ja tehdä sinunkauppoja hankalien vanhojen asioiden kanssa. Luurankoja löytyi niin omasta kuin romaaninkin nurkista.

Vaarlan romaani on hieno ajan kuvaus….

…ja siinä on toiveikas loppu. Pidin ja luin yhdellä istumalla!

Kirjan tarjosi WSOY ja Bloggariklubi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s