Tuolien verhoilu jatkuu

Nojatuolien verhoilusta jäi kangasta yli. Vintiltä löytyi pari vanhaa tuolia, jotka kaipasivat uusia päällisiä. Mitäpä sitten muuta kuin hommiin.

Irroitin vanhat kankaat vääntämällä ruuvimeisselillä niitit irti vanerista. Uudet päälliset leikkasin vanhojen kankaiden mallilla. Uusien päällisten niittaaminen täytyi viimeistellä vasaralla naputtelemalla, sillä niitit jäivät vähän koholleen.

Puuosien puhdistuksen jälkeen ruuvasin istuinosat paikoilleen ja hienot tuli. Puuosien hiominen ja uudelleen maalaus ei kuulunut tässä vaiheessa suunnitelmiini. Elämän jäljet saavat näkyä.

Tänään hain myös hieman lisää sisustuskankaita. En voinut laittaa nojatuoleihin ihanaa Päärynäpuu-kangasta, koska isokuvioinen malli olisi ollut liian haasteellinen aloittelevalle verhoojalle. Päärynäpuu-kankaan varalle olen tehnyt muut suunnitelmat.

Miltä näyttäisi rahi Päärynäpuu-kankaan kanssa? Minusta se olisi oikein hyvä ja loppukankaasta saisi sitten pari tyynyä nojatuoleihin.

Nurkkia kaivellessa vastaan tuli myös vanha taulu, joka sopii väreiltään yhteen tuolien ja kankaiden kanssa. Vanhan ajan nostalgiaa!

Kohta tarvitaan kaikki talon tuolit tositoimiin, sillä syksyn ensimmäinen kotikonsertti täyttää pian olohuoneen. Nämä kaksi uudelleen päällystettyä tuolia onkin varattu konserttiin verhoojamestarin apuna olleille niitinpoistoapulaisille.

2 kommenttia artikkeliin ”Tuolien verhoilu jatkuu

 1. Jaana 15.10.2019 / 22:08

  Vau! Hienot tuli. Aiotko vaihtaa ammattia??? Meiltäkin löytyisi verhoilutarvetta vanhasta keinutuolista, joten olisin ensimmäisenä asiakkaana pitkässä jonossa!

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 15.10.2019 / 22:58

   Vähän on vielä hitaanlaista tuo homma. Ei taida lyödä leiville ja asiakkaat ei jaksa odottaa. Pitää harjoitella lisää. Mutta kivaa on kun näkee kättensä jäljet.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s