Hymyilevä baarijakkara

Pari vuotta sitten puuseppä Arto Halmetoja oli valmistautumassa Habitare-messuille. Uutta mallistoa luotiin ja työpaja oli täynnä kuhinaa. Kiireen keskellä miehen olkapää vaurioitui vakavasti ja jatko oli vaakalaudalla. Työn alla ollut mallistokin kantoi nimeä Molli. Sen verran alavireistä oli meininki kipeän olkapään kanssa.

Kaikeksi onneksi huippukirurgi sai harsittua olkapään kasaan ja työt pääsivät jatkumaan vanhaan malliin. Baarijakkarakin muutti nimeä ja siitä tuli hymyilevä ja iloinen Duuri.

Arto Halmetoja on työskennellyt ammatikseen puun parissa vuodesta 1980. Hän on toiminut niin muotoilijana ja puuseppänä kuin puualan ammattiopettajana. Hän valmistaa studiossaan Orivedellä uniikkeja kalusteita sekä koriste- ja käyttöesineitä.

Meille Arto on tuttu vuosien takaa. Arto suunnitteli ja toteutti mökin vinttikamariin vievät hienot rappuset. Vuosien varrella olemme saaneet ihailla hänen töitään erilaisilla messuilla. Kotikeittiöön on hankittu mm. hänen puulastojaan.

Huonekaluja hän on suunnitellut myös yhteistyössä mm. Yrjö Kukkapuron kanssa. Arton muotoilussa on aina jotain piristäviä yksityiskohtia ja yllätyksellisyyttä. Tästä hyvänä esimerkkinä on upea senkki, jonka laatikot voi halutessa kääntää aukeamaan päädyn kapealta sivulta. Senkistä tulee mieleen aivan 50-luvun muotoilu.

Arton löytää studioltaan Oriveden Wanhalta Meijeriltä seitsemänä päivänä viikossa muutamin pienin poikkeuksin. Siellä toivottavasti avataan myös joulupuoti loppuvuodesta, eikö Arto? Melkein jo lupasit 😉

https://wood.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Hymyilevä baarijakkara

 1. Taisto Kelovuori 7.9.2021 / 12:06

  Useinhan työn tulos onkin sitten vähän arvokkaampi, kun sen saavuttamiseen liittyy tiettyjä haasteita. Uniikeissa puusepäntöissä on myös aina sitä jotakin. Meille veisti paikallinen, lapualainen puuseppä uudet ruokahuoneen tuolit, ja kyllähän niistä komeat tuli.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 7.9.2021 / 19:42

   Kyllä on hienoa, kun vielä löytyy kädentaitajia ja uuden muotoilun tekijöitä. Kestävät yleensä hyvin ja ovat kuin taideteoksia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s