Lasinpuhallusta Riihimäellä

Pääsin seuraamaan lasitaiteilija Marja Hepo-ahon ja puhaltajamestari Kari Alakosken työskentelyä heidän lasistudiollaan Riihimäellä. Työn alla oli mm. tulevan, marraskuussa avattavan, Gumbostrandin näyttelyn teoksia ja tilaustöitä.

Alakosken näyttelyn työt ovat avaruusteeman innoittamia. Hän käyttää töissään ruotsalaista mm. Orreforsissa kehiteltyä tekniikkaa nimeltään Swedish overlay glass. Siinä kaksi erillistä lasiaihiota liitetään yhteen. Tämän jälkeen toinen niistä käännetään toisen päälle kuoreksi. Pääsin seuraamaan tällaista työskentelyä ja ihmettelemään mestarin kädenjälkeä.

Lopputuloksena syntyi upea eläväpintainen lasiteos.

Tilaustyönä syntyi valtava halkaisijaltaan yli puolimetrinen lasilautanen, joka oli varattu Kiasman produktioon. Hepo-ahon ja Alakosken apuna lautasjättiläisen parissa työskenteli Väinö Terho. Oli huikea seurata kolmikon saumatonta yhteistyötä. Käsikirjoitus oli tekijöillä kirkkaana mielessä ja lopputulos sitä mitä haluttiinkin. Jännitys ison työn kanssa oli selvästi aistittavissa.

Marja Hepo-ahon tulevan näyttelyn aiheet pyörivät luontoteeman ympärillä. Hepo-ahon käyttämä Mafka nimi viittaa ukrainalaisten tarustojen puroissa ja lammissa asuviin vedenneitoihin. Aikaisemmassa Veen emäntä näyttelyssä myös luonto oli vahvasti esillä. Gumbostardissa tullaan näkemään mielenkiintoisia luontoteemaisia töitä, joita Hepo-aho lasistudiolla viimeisteli.

Riihimäen lasistudiolla on mahdollista puhaltaa myös itse lasia tai osallistua elämysiltoihin. Hieno vierailukohde!

http://www.mafka-alakoski.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s