Nojatuoliprojekti etenee

Nojatuoliprojektini on edennyt oikein mukavaan vaiheeseen. Vanhat nojatuolit on riisuttu risaisista päällyskankaista ja puruksi murentuneista pehmusteista.

Netistä olen selaillut useita kangasvaihtoehtoja vanhan tilalle. Valikoimaa riittää loputtomiin. Päädyin siihen, että vanha ja maineikas kangasliike Lauritzon’s tarjoaa riittävästi erilaisia kuoseja. Nettikatalogien perusteella en halunnut valintaani tehdä. Niinpä suuntasin heidän liikkeeseensä Helsingin Eiraan Kapteeninkadulle.

Yritys on toiminut vuodesta 1911 sisustaen erilaisia koteja. Kapteeninkadulla esillä oli kankaiden lisäksi mm. tapetteja, lamppuja ja muita sisustustarvikkeita.

Liikkeen ammattitaitoiset naiset Bodil Lauritzon ja Marina Forstén konkretisoivat toiveitani ja pian olivat vaihtoehdot karsiutuneet muutamaan mieleisimpään. Kangaskassi keikkuen lähdin kotia kohti. Sovimme, että mallailen kankaita muutaman päivän kotona ja vasta sitten teen lopullisen valintani.

Tuumaustauko auttoi, sillä valinta oli selvä. Kotiraati eli mies ja teini karsivat joukosta voittajaehdokkaat. Yllättäen kaksi loppusuoralle päässyttä olivat aivan samat kuin mihin itse olin päätynyt.

Tilaus toimitetaan viikon sisällä. Sinä aikana minä keskityn laittamaan tuoleihin pehmusteita.

Haaveissa voi siintää vaikkapa Habitaressa messuilla ollut Lauritzon’s osasto. Vielä en paljasta millaiset kankaat valitsin.

2 kommenttia artikkeliin ”Nojatuoliprojekti etenee

 1. Allu 22.9.2019 / 13:53

  Meillä oli pari laiskanlinnaa, jotka voisit sitten kunnostaa, kun ensin harjoittelet.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 22.9.2019 / 14:02

   No, katsotaan kuinka sulavasti homma saadaan loppuun saakka. Vielä ei ole hermoromahduksia tullut. Mutta purkaminen onkin ehdottomasti mun vahvuuteni. Nyt vasta mitataan, miten tämä uuden rakentaminen onnistuu. Liima jo ainakin loppui kesken, joten pieni tauko tulee pehmusteiden laittoon.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s