Tuuliajolla

Lauluyhtye Tuuletar avasi aurinkoisessa illassa Tarvaspään musiikki- ja taidepiknikin.

Tuuletar on palkittu neljän naisen lauluyhtye. Toukokuussa he julkaisivat viimeisimmän albuminsa Rajatila. Tuossa konsertissa mekin piipahdimme. Tarvaspäässä he esiintyivät akustisesti taidemuseon pihalla. Miljöö ja esillä olleet Jenni Tieahon teokset sopivat täydellisesti yhteen musiikin ja siihen eläytyvien esittäjien kanssa. Katsojien silmien edessä oli upea kokonaistilateos.

Jenni Tieahon näyttely Musta joutsen on ilahduttanut Tarvaspään piha-alueella jo toukokuun alkupuolelta lähtien.

Jenni Tieahon voimaeläimiä ovat hevoset. Pajunvitsaksista, metalliverkosta, puusta ja maitohorsman syysvillasta rakennetut uljaat hevoset hallitsevat taidemuseon piha-aluetta.

Luonto, luonnonmateriaalit ja metsän mystiikka kiehtovat taiteilijan mieltä. Hän sanookin teostensa kertovan sammaleisten metsien, järvien ja avarien peltomaisemien mystistä ja maagista tarinaa.

Hevosten ohella näyttelystä löytyy muitakin eläinaiheita. Unenomaista maailmaa rakentavien teosten aiheina ovat joutsenveneet ja ihmiseläin-hahmot. Tästä koko näyttely on saanut nimensä Musta joutsen.

Jenni Tieaho ja Tuuletar ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä, sillä Tuulettaren levynjulkistamiskeikalla oli esillä Jennin töitä. Vuoroin köydään vierahissa, sillä nyt laulajat saapuivat juhlistamaan puolestaan Tieahon näyttelyä.

Oli uskomattoman kesäinen keli nauttia musiikista, taiteesta ja eväsrepun antimista. Ihmiset viihtyivät pitkään kiertäen myös näyttelyä taiteilijan opastuksella. Meilläkin oli hyvät eväät mukana ja piknikpeitto. Kotiin ei ollut mikään kiire.

Kuinka ollakaan, teimme vielä yhden kesän taidehankinnan. Jenni Tieahon Tuuliajolla halusi ehdottomasti lähteä mukaamme. Ei voitu vastustaa.

” Taide on minulle voimansiirtoa tietoisuuksien välillä. Mielikuvamaailma ja unennäkeminen pitävät meidät hengissä.” Jenni Tieaho

Näyttely on auki 8.9.2019 saakka.

2 kommenttia artikkeliin ”Tuuliajolla

  1. Miia 29.8.2019 / 22:06

    Hei Tuuletar, Makujen kipinätär haluaisi tarjota uuden lisäyksen tuotteesi. Kipinätär toisi perinteisen ruuan ja tulien ja tervan maun . Ota yhtetyyä jos kiinnostaa .

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s