Kuoleva joutsen

Muoviroskasta rakennettu tanssija, yksinäinen joutsen, tanssii roskan läikittämällä vedenpinnalla Maippi Ketolan animaatiossa. Koreografia on alunperin tehty Anna Pavlovalle vuonna 1905. Tarun mukaan joutsen laulaa vain yhden laulun elämässään, juuri ennen kuolemaansa.

Kierrätys on päivän sana niin taiteessa kuin arjessakin. Olen ollut iloinen meidän taloon tulleesta muovinkeruuastiasta ja samalla hämmentynyt siitä muoviroskan määrästä, joka omasta taloudesta kertyy.

Kesällä alkoi mökkipaikkakunnallamme Orivedellä muovinkeruukokeilu, jossa kaikenlaisen muovijätteen saa viedä ilmaiseksi jäteasemalle. Joihinkin kiinteistöihin on myös hankittu näitä keruuastioita. Jäteasemalla kertoivat, että kävijöiden määrä on tuplaantunut tämän uuden kokeilun myötä. Hieno juttu!

Matkamuistotkin voi tehdä kierrätysmateriaalista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s