Hong Kong matkalla kaaokseen?

Sähköpostit ja tekstiviestit kilahtelevat puhelimessa. Hongkongilaiset ystävämme viestittelevät huoltansa. He lähettävät linkkejä ja kuvia tapahtumista kotikaupungissaan.

Muutama vuosi sitten istuimme heidän kanssaan rupattelemassa rauhassa olohuoneessamme. Jo silloin Kiinan kiristyvä ote puhututti. Vieraidemme mieltä askarrutti millaiseksi tulevaisuus muodostuu ja pitäisikö lähteä hakemaan uutta alkua Euroopasta.

Kesäkuussa mies ja teini tapasivat ystäviämme illallisen merkeissä Hong Kongissa. Ystävien mielestä selvää oli, että mielenosoituksiin piti lähteä. Lakialoite rikoksesta epäiltyjen luovuttamisesta Kiinaan tuntui epäoikeudenmukaiselta. Sellainen ei ollut tapana Hong Kongissa.

Nyt ystävien viesteissä on jo todella huolestunut sävy. Poliisiin ei voi enää luottaa. Hongkongilaisten mielessä on kysymys, ovatko he Kiinan kätyreitä. Mielenosoituksiin osallistuvat voidaan tuomita kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin. Tiedossa on, että mielenosoitukseen osallistumisesta on syytetty vain auttamalla maahan kaatunutta mielenosoittajaa tai antamalla ensiapua loukkaantuneelle.

Mielenosoituksissa eturintamassa on ollut opiskelijoita ja koulutettuja ihmisiä, jotka eivät ole halunneet rikkoa paikkoja kaupungilla tai vahingoittaa ihmisiä. He ovat puolustautuneet sateenvarjoin ja keittiövälinein kokemaansa poliisien uhkaa vastaan. Kaupunkiin on saapunut kiinalaisia huligaaneja sähköistämään tilannetta. Suurlakko on huojuttanut kaupungin rauhaa. Onko Hong Kong matkalla kaaokseen?

Seuraamme huolestuneina tietoja Hong Kongin vapaasta lehdistöstä.

2 kommenttia artikkeliin ”Hong Kong matkalla kaaokseen?

 1. Allu 5.8.2019 / 23:32

  Nähtiin uutisissa, aika hurjaa.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 6.8.2019 / 10:22

   Surullisista ja pelottavan todellista… hongkongilaisille ystäville hämmentävää ja uhkaavaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s