Kännykkäkuvauksen kurssi

Kännykkäkuvauksen kurssilla Oriveden Purnussa sain oppia ihmeellisiä asioita kännykästäni. Löysin ominaisuuksia, joista minulla ei ollut aavistustakaan. Kuvataiteilija Laura Lehtisen opastuksella opiskelimme mm. kuvasommittelua, perehdyimme kännykkäkuvauksen tekniikkaan ja kuvankäsittelyyn.

Rakensimme hienon oman ministudion, jossa pääsimme kuvaamaan ja ihmettelemään erilaisia valaistusolosuhteita.

Harjoitustöitä arvioimme ja analysoimme yhdessä.

Kurssin aikana tuli myös tutuksi panoraama, muotokuvaus ja selfie-tikun käyttö. Toki pelleilimme myös kaikenlaisilla kauneussuodattimilla. Ai, että kun posket kapenevat ja iho tasoittui. Älä usko siis sitä, mitä kuvassa näet!

Kurssi oli erinomainen ja innosti etsimään kännykän kamerasta uusia mahdollisuuksia. Minä kuvaan kaikki blogini kuvat kännykällä, enkä usko, että kameraa tähän tarkoitukseen hankinkaan. Kännykkä on niin kevyt kuljettaa mukana ja kuvausominaisuuksia näyttää olevan ihan riittävästi, varsinkin kun niihin perehtyy.

Hienoa, että Purnussa tarjotaan lasten taidepajojen lisäksi nyt myös aikuisille mielenkiintoisia työpajoja. Tauolla keskustelimme Purnun tuottaja Jari Granholmin kanssa työpajoista ja toivoimme ensi kesälle lisää tällaisia kursseja. Jari taisi melkein sen luvata, eikö? Elokuussa on vielä muutama työpaja tiedossa. Jukka Tilsa perehdyttää sarjakuvan saloihin ja Laura pitää kollaasityöpajan. Taidegraafikko Ilona Raipala ohjaa nuoria ja aikuisia viikonlopun pidemmässä grafiikkatyöpajassa 16.-18.8.2019.

2 kommenttia artikkeliin ”Kännykkäkuvauksen kurssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s