Oopperajuhlilla Savonlinnassa

Oopperajuhlien päivämme Savonlinnassa alkoi aamunavauksella kello kymmenen ravintola Waahdon terassilla. Aarno Cronvall haastatteli Wien Volksoperan Lepakko-operetin solisteja Morten Frank Larsenia ja Melba Ramosia. He myös lauloivat niin omaa ohjelmistoaan kuin myös mm. dueton illan operetista.

Päivällä kiertelimme kaupungilla ja keräsimme voimia illan operettikoitokseen.

Iltapäivällä viideltä suuntasimme aivan hotellimme lähellä olevalle Kulttuurikellarille. Siellä toimittaja Jan Granberg kertoi hurmaavalla tyylillään teosesittelyssä ensi-iltansa saavasta Lepakosta, Straussin elämästä ja siitä, kuinka lopulta syypää kaikkeen on samppanja, ainakin tämän operetin filosofian mukaan.

Teosesittelyn jälkeen olikin aika suunnata askeleet kohti Olavinlinnaa.

Keli oli hyisen kylmä ja sateinen. Yritimme varautua toppatakeilla ja huiveilla matkaan. Yksikään vaatekappale ei ollut turhaan mukana, sillä kolea oli keli katsomossakin. Pakkauduimme penkeissä mahdollisimman lähelle toisiamme ja sillä sitten selvittiin vilpoisessa illassa.

Ensi-iltayleisö täytti paikat ja esitys lähti rullaamaan.

Teosesittelyn myötä operetista sai paljon enemmän irti kuin jos olisi vain ummikkona saapunut paikalle. Lepakon ainekset olivat kuin perinteisestä kesäteatterikappaleesta. Katsojia nauratettiin flirttailulla, romansseilla, humalaisilla juhlijoilla ja epäonnisilla lemmenleikeillä. Juoni oli kevyt eikä suurta elämänviisautta tarinasta löytynyt, hupaisia ja kansaan uppoavia vitsejä kuitenkin. Joukkokohtaukset olivat näyttäviä, laulajat hyviä ja puvustus juhlavaa. Tanssijat osasivat askeleensa ja solistit ottivat yleisönsä. Saksankielellä lauletun operetin sanat piti koko ajan tarkistaa lavan yläpuolelle heijastetusta käännöksestä. Mutta ensikertalaisillekin päivä operetin äärellä oli elämys.

Ilta oli vilpoinen ja hotellille päästyä oli pakko ottaa kuuma suihku, että varpaatkin saatiin taas lämpimiksi. Tuttuja tuli vastaan yllättäen hotellilla. Pieni on maailma Savonlinnassakin.

Kaupungilta löytyi erilaisia oopperajuhlien oheistuotteita. Jotain tuli meillekin mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s