Kirkkoveneellä Näsijärvelle

Pääsin mukaan täydennysjoukkoihin, kun teiskolaiset lähtivät kirkkovenelenkilleen Näsijärvelle. Miehet ulkoiluttavat sulavalinjaista kaunotartaan, kirkkovene Teiskotarta, viikottain. Nyt kaivattiin lisää miehistöä airoihin ja hyvin kelpasivat naissoutajatkin mukaan.

Paikat jaettiin niin että konkarit pitivät tahtia perässä ja noviisit yrittivät parhaansa keulasta käsin. Liikkuvat penkit asennettiin paikoilleen, jalat laitettiin edessä oleviin siteisiin kiinni ja airot paikoilleen.

Tiiviin kirkkovenesoudun opastuksen jälkeen airot laitettiin veteen lähtökuoppiin. Yksi, kaksi, kolme ja veto!

Ensikertalaisten pienen alkuhämmentämisen jälkeen homma alkoi sujua. Mukavassa tahdissa mökit ja rannat vilistivät silmien edessä. Aavalla näkyi muitakin kesäillasta nautiskelijoita.

Menoa tahditettiin sopivasti juomatauoilla ja rupatteluhetkillä.

Tunnin lenkillä kymmenen kilometriä meni kuin hujauksessa. Saarien takana oli suojaisempaa. Avarammalla paikalla saimme maistaa veden pärskettä ja aaltojen keinutusta. Hypnoottinen toisto katse tiukasti seuraten punaisten airojen tahtia ei jättänyt vaihtoehtoja. Porukalla mentiin sinne minne kippari käski. Se tuntui oikein rentouttavalta. Vie sie, mie vikisen.

Tyytyväisin mielin palattiin soudulta rantaan. Teiskotar pääsi talaksen suojaan odottamaan seuraavaa lenkkiä. Teiskon herrasmiehille iso kiitos, kun pääsin mukaan kokeilemaan kirkkovenesoutua.

…ja jos miehistöä puuttuu, niin täällä on vapaaehtoisia!

Nautitaan kesästä ja luonnosta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirkkoveneellä Näsijärvelle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s