Packraft melontaa Isojärven kansallispuistossa

Yhteistyössä Minna&Vesa / Erätaival

Aamusumut vielä nousivat järven pinnasta, kun minä marssin packraft eli reppulautta kainalossa Isojärven kansallispuistossa kohti Kurkijärven rantaa.

Minna ja Vesa Heretyn kämpällä neuvoivat ja auttoivat ystävällisesti packraft-melonnassa alkuun. Edellispäivänä rupattelin Vesan kanssa puhelimessa ja varmistin, että packrafteja oli saatavilla.

Ilmat pumpattiin sisälle ja vähän reilun kolmen kilon painoinen kumivene kulki näppärästi kainalossa. Pienimmillään packraft mahtuu meloineen päivineen pieneen reppuun. Heretyn kämpältä on vain muutama sata metriä Kurkijärven rantaan. Polku on leveä ja helppokulkuinen. Sieltä pääsee hyvin lähtemään järvelle.

Melonta on minulle ennestään tuttua. Olen käynyt niin järvi- kuin merimelontakurssit. Kiukkuiset polvet kuitenkin hankaloittavat kajakkiin nousemista. Kun bongasin Heretyn sivuilta packraft mainoksen niin uteliaisuus heräsi heti. Olisiko tässä polvivaivaiselle helpompi kajakki?

Packraftiin pääsi todella helposti pulahtamaan sisälle. Aukkopeiton sai näppärästi suljettua vetoketjulla ja tarroilla. Melan sai koottua ja säädettyä helposti mieleiseensä asentoon. Alku oli ainakin helppo ja ei muuta kuin mela veteen ja järvelle!

Istuma-asentoa sai säädettyä pienillä kiinteillä istuin- ja selkätyynyillä. Niihin sai ilmaa lisää tai pois. Jalat mahtuivat aukkopeiton alla sekä suorittamaan että koukistamaan. Minä mallasin itselleni rennon nojatuoli-istunta-asennon. Tarkoitushan oli nauttia pienellä järvellä maisemista, eikä kiitää kilometrikaupalla rantoja ympäri. Päällä oleva kelluntaliivi riiteli vähän aukkopeiton reunan kanssa, mutta sovittelemalla päästiin yhteisymmärrykseen.

Juhuu, ja matkaan!

Minna ja Vesa olivat tilanneet upeat kelit ja järvimaisemat olivat suorastaan satumaiset.

Parin tunnin aikana ehdin kiertää järven melkolailla ympäri. Linnut varoittelivat reviireistään, joten ihan rantoja ei kannattanut nuolla.

Melonta-asento oli rento ja ote melasta melko leveä. Packraft oli todella vakaan tuntuinen ja putoamaan tai kaatumaan sillä ei varmaan pääse. Tyynellä ilmalla suunta pysyi hyvin, mutta voin uskoa että tuulisella kelillä se ei ole niin helppoa ilman peräsintä.

Rentoon meloskeluun packraft sopii hyvin, mutta pitkälle matkalle en sillä lähtisi. Melomon sivuilta löytyy erilaisia malleja, jotka on tarkoitettu hieman erilaisiin olosuhteisiin ja käyttöön. Käyttämäni packraft oli hyvä perusmalli järvimelontaan.

Minä olin todella tyytyväinen ensimmäiseen melontakokemukseen packraftilla. Heretystä saa vuokrattua niin packrafteja kuin erilaisia kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä edulliseen hintaan. Suosittelen ehdottomasti tarttumaan kiinni tähän mahdollisuuteen. Minna ja Vesa ovat saaneet aikaan mukavaa pöhinää Herettyyn. He auttavat ja neuvovat myös tavallisia tanniaisia luonnon äärelle. Ei tarvitse olla elämäntapaintiaani tai eräjorma nauttiakseen upeasta ja ainutlaatuisesta Suomen luonnosta.

Lisää Isojärven mahdollisuuksista löytyy linkin kautta. Heretyn kämppäkahvilalla on omat Facebook-sivut. Melomon sivulla on lisätietoa packrafteista. Erätaival järjestää myös ohjattuja retkiä ja tarjosi Blyygi Blumsterin packraft testauksen, kiitos ihanat Minna ja Vesa!

Upean retken kruunasi pulahdus Kurkijärvessä ja mainio piirakka kahvilassa!

Tässä myös linkki vanhempaan postaukseen melontaretkeltä Isojärvellä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Packraft melontaa Isojärven kansallispuistossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s