Melkein sukulainen

Sukututkimusta tehdään, jotta voidaan tutkia löytyykö suvusta edes mutkan kautta sinistä verta. Eikä ole väliä, jos prinssi Daniel on sukulaisen kummin kaima. Se on melkein sama kuin sukulainen. Tällä samalla mentaliteetilla lähdimme juhannuksena Mänttään tutustumaan Serlachius-museoiden Ehrström-näyttelyihin. Näyttelyssä esillä oleva Bucklan Ehrström on serkkujen setä ja sehän on melkein sama kuin, että olisi sukua! Ehrströmien näyttelyssä oli esillä Bucklanin Suomen kuninkaalle suunnittelema kruunu. Joten aika lähelle päästiin tätäkin kautta siniverisiä. No, kuningasta ei tullut Suomeen, mutta kruunu olisi ollut valmiina.

Näyttely oli laaja, sillä se oli levittäytynyt sekä Göstan että Gustavin puolelle. Vei hetken aikaa ennen kuin tajusin, että Olli nimen taakse kätkeytyi rouva Olga ja Bucklan taas oli herra Ehrström. Kovasti yritin löytää samaa näköä Bucklanista kuin edesmenneestä serkkujemme isästä, mutta eivät muistuttaneet minusta toisiaan.

Ehrströmien taidetta löytyi myös Mäntän kirkosta. Sielläkin pistäydyimme katsomassa lasimaalauksia.

Näyttely ja sen tarinat olivat mielenkiintoisia ja pääsipä serkkukin näyttelyssä ääneen, sillä hänen musiikkinsa soi esittelyvideolla. Hienolle ”sukulaisvierailulle” pääsimme Mänttään. Matthew Day Jacksonin Maa-näyttely oli vähän harmaa.

Mutta väriä löytyi senkin edestä Viileä varjo näyttelystä. Ihanaa väri-ilottelua!

Museon klassikot jaksavat aina kiinnostaa.

Mänttäläiset saavat kyllä olla ylpeitä upeasta museostaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s