Ensimmäinen nainen

Säästin matkalukemiseksi keväällä WSOY:ltä Blogistiklubilla saamani Johanna Venhon kirjan Ensimmäinen nainen. Kirja on kutkuttava kudelma faktaa ja fiktiota Sylvi Kekkosen elämästä.

Johanna Venho kertoi Blogistiklubilla innokkaana siitä taustatyöstä, jota hän teki kerätessään materiaalia kirjaansa. Hän pääsi keskustelemaan mm. Tea Kekkosen kanssa ja luki kaiken mahdollisen Sylvi Kekkosen kirjallisen tuotannon. Hän jopa kirjoitti osan kirjasta Tamminiemessä eläytyen Kekkosten maailmaan.

Sylvi Kekkonen on kirjassa kertojaminä, joka tarinoi edesmenneelle hyvälle ystävälleen Marja-Liisa Vartiolle, niin Urhon naisseikkailut kuin omat kipunsa Urhon rakastettuna ja perheensä leijonaemona kuin myös kirjailijan uraa tekevänä itsenäisenä naisena. Toinen ääni kirjassa kuuluu Essi Renvallille, joka pohtii ystävänsä persoonan eri puolia ja omaa suhdettaan Kekkoseen.

Kirja on todella mielenkiintoinen ja kerrassaan koukuttava. Venho on rakentanut sen kurinalaisesti ja taidokkaasti. Koko ajan lukiessani pohdin, onko tämä nyt totta vai tarua. Ehkä sillä ei ole väliä. Ota sinä selvää.

4 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäinen nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s