Taidetta Bulgariasta

Alina Mihaylova on pyörittänyt taidegalleriaa jo neljäkymmentä vuotta Balchikissa, pienessä Mustanmeren rannalla olevassa kaupungissa Bulgariassa. Poikkesimme muutaman kerran viikon aikana jututtamassa ystävällistä Alinaa bulgarialaisesta taiteesta.

Monet maalarit tekevät melko perinteisiä maisemamaalauksia, muotokuvia ja asetelmia, mutta onpa alalla päässyt eteenpäin muutama nuori ja yritteliäs taiteilija. Tauluja on myyty niin, että elanto löytyy taiteesta ja hanttihommat on voinut jättää vähemmälle. Burgasista kotoisin oleva Ivailo Erstatiev on päässyt jo maailmallekin värikkäiden taulujensa kanssa. Alla olevassa kuvassa näkyy Vanja Borcherin musiikkiaiheisia tauluja, jotka ovat olleet myös ostajien suosiossa.

Minun suosikkini oli Evgeny Petrov. Nuori plovdivilainen maalari on tarkka myös taulujensa kehyksistä, että ne istuvat maalauksen tunnelmaan.

Bulgariasta saa tauluja edullisesti. Pakkaus ja postitus tuovat hintaa sen verran lisää, että taulut pitäisi mielummin tuoda itse mukana. Jotain kotiin tuotavaa löysin minäkin, mutta siitä kerron joskus myöhemmin. Taidekaupassa minulta aina katoaa suhteellisuuden taju. Yritin sitkeästi muistaa, että kaikkea mistä pitää, ei tarvitse ostaa. Onneksi matkatavaroissa ei ollut tilaa kovin isoille matkamuistoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s