Bulgarian herkkuja

Bulgarian kansallisruoka on värikäs shopska-salaatti. Bulgarian lipun väreissä kootaan salaattiin tomaattia, kurkkua ja paprikaa sekä päälle maukasta sirene-juustoa. Tätä voi tilata kaikissa ravintoloissa. Yksinkertaisuudessaan se on maukas ateria. Sirene-juusto on fetatyyppinen juusto ja todella hyvää salaatin päälle raastettuna. Harmi, että sirene-juustoa ei saa Suomessa kaupasta.

Pikkuisista leipäkioskeista paikalliset ostavat usein aamiaiseksi banitsa-piirakoita. Myös näissä on sisällä sirene-juustoa. Ravintolasta voi ostaa leipäversion, joka paistetaan grillissä ja päälle laitetaan sirene-juustoa. Erittäin hyviä olivat molemmat.

Bulgarialainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita mm. naapurimaista Kreikasta ja Turkista. Kebabit ja viinilehtikääryleet veivät kielen mennessään. En ole koskaan saanut niin hyviä kääryleitä kuin Bulgariassa. Ravintoloista toki löytyvät kaikkia Italiankin herkut.

…ja jottei jää epäselvyyttä, Bulgariassa viinit ovat edullisia ja ainakin minulle maistuivat oikein hyvin. Ei tarvitse Bulgariassa nälkää tai janoa kärsiä. Suomalaisen mittapuun mukaan kaikki oli todella halpaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Bulgarian herkkuja

 1. Allu 25.6.2019 / 22:27

  Kävin lukiolaisena Bulgariassa ja opin bulgarialaiselta kaveriltani, että liian maustetun ruoan päälle kannatta syödä leipää eikä juoda.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 25.6.2019 / 22:34

   Varmasti viisas neuvo. Minusta bulgarialainen ruoka oli kyllä ihan sopivasti maustettua.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s