Kulttuurikaupunki Varna – Bulgaria

Varnassa tanssittiin maailman ensimmäinen balettikilpailu vuonna 1964. Joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu on edelleen yksi merkittävimmistä ponnahduslaudoista nuorille tanssijoille. Varnassa on ympäri vuoden huikea kulttuuritarjonta sisältäen tanssia, laulua, kuvataiteita ja vaikka mitä muuta vaihtoehtotaidetta.

Varna osoittautuikin Bulgarian matkan aikana varsinaiseksi kulttuurikaupungiksi.

Kaupungin tunnetuin nähtävyys lienee kaunis ja sisältä tummasävyinen Tuomiokirkko.

Samalla aukiolla kirkon kanssa on paljon kauniita vanhoja rakennuksia.

Kävelykatujen varrelta löytyy kauppoja, ravintoloita ja paljon viihtyisiä suihkulähteitä. Mikä parasta, Varna on myös merikaupunki Mustanmeren rannalla.

Iltapäivän kello viiden teen voi nauttia viihtyisässä miljöössä. Viiden tähden hotelli Grand Hotel London osaa tehdä suussa sulavat herkut. Juustokakusta ei jäänyt muruakaan muille jaettavaksi. Huoneen hinta on noin satasen yöltä. Ei siis paha hinta, jos haluaa majoittua aivan oopperatalon ja kävelykadun vierelle.

Pieni varoituksen sana. Kaupungissa liikkuvat taskuvarkaat ovat nopeita ja näppäriä. Matkaseurueemme yhdeltä jäseneltä vietiin lompakko paikallisbussiin noustessa. Kaikki kävi nopeasti ja niin huomaamattomasti, että tekijästä ei ollut mitään havaintoa. Saman kohtalo oli bussissa matkustaneella poliisilla ja kahdella muulla rouvalla. Pankkikortit sai nopeasti kuoletettua ja rahallinen tappio ei vienyt konkurssiin. Harmitti kuitenkin moinen riesa. Kassien ja pussien kanssa saa siis olla tarkkana, jos liikkuu julkisilla.

Tästä huolimatta Varna sai minusta ehdottoman ihailijan. Minulle jäi kytemään ajatus Varnaan paluusta esim. syksymmällä kulttuurimatkaille. Kolmen tunnin suora lento on nopea ja edullinen ainakin niin kauan, kun Norwegianin siivet kantavat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s