Mennään bussilla Bulgariassa

Bulgarian matkalla käytimme paljon paikallisbusseja paikasta toiseen liikkumiseen. Itärannikolla Balchikin kaupungissa lähellä Romanian rajaa kuljimme pienellä paikallisbussilla niin kaupungin sisällä kuin myös silloin kun lähdimme käymään 40 kilometrin päässä Varnassa.

Hinnat eivät päätä huimanneet. Kesäkuussa 2019 viidellä levalla eli noin kahdella ja puolella eurolla pääsi Balchikista Varnaan katsomaan suuren kaupungin sykettä.

Aikatauluja ei ollut kovin helppo löytää mistään, kuten ei myös reittejä. Bulgariankielinen matkakumppani onneksi osasi kysyä ja selvittää asiat. Reittejä liikennöivät yksityiset firmat ja toisilla tieto löytyi paremmin ja toisilla huonommin. Yhtenäistä reittiopasta tai aikataulua oli turha toivoa. Etsivä löysi, kun osasi etsiä.

Matkasimme hienolla pitkän linjan bussilla reitin Varna-Burgas-Plovdiv. Koko matkaan kului aikaa vähän vajaa seitsemän tuntia. Pysähdyksiä oli muutamassa paikassa n. 20-30 minuuttia / paikka. Silloin oli mukava venytellä jäseniä, käydä ostamassa välipalaa ja istua hetki Hotelli Helpotuksessa. Koko yhdensuuntainen matka maksoi 28 levaa (n.14 euroa). Burgasista Plovdiviin hinta oli 22 levaa.

Matkalla näki värikkäitä auringonkukka- ja laventelipeltoja. Viljelykset odottivat sadonkorjuuta. Bulgariassa on paljon kaunista maalaismaisemaa ja komeat Balkanin vuoret taustalla. Burgasin ja Plovdivin välinen tie oli hieno nelikaistainen valtatie, siis kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan. Tielle olisi mahtunut enemmänkin kulkijoita.

Jos et halua istua itse ajamassa, niin bussilla pääsee Bulgariassa hyvin ja halvalla paikasta toiseen. Apua reitteihin ja aikatauluihin saa bussiasemilta.

Lisää postauksia Bulgariasta on tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s