Tuuletar – Rajatila

Tuuletar julkaisi uuden albuminsa Rajatila Tavastialla 30.5.2019. Tuuletar sai alkunsa Tanskassa Århusissa vuonna 2011, jossa yhtyeen jäsenet opiskelivat. Nyt jo Emma-palkittu ja kansainvälistä mainetta saavuttanut vocal folk hop -yhtye on ennen kaikkea lauluyhtye. Tuuletar on tehnyt yhteistyötä mm. Game of Thrones-sarjan kanssa. Edellisessä konsertissa tammikuussa 2019 kuulimme heitä Etnogaalassa. Siitäkin on polku jatkunut aina vain abstraktimman äänimaailman ja visuaalisen lavataiteen pariin.

Tavastialla lavalle oli tuotu taideteoksia ja esiintyjät itse olivat osa taiteellista teosta, joka esiteltiin näkemisen ja kuulemisen kautta. Mukana esityksessä oli mm. harmonikkataiteilija Antti Paalanen, joka julkaisi samassa tilaisuudessa oman levynsä Rujo.

Kesällä yhtyettä kuulee ympäri Eurooppaa Saksassa, Puolassa, Sveitsissä, Espanjassa, Belgiassa jne. Suomessa ei ole kovin montaa konserttia tarjolla.

Levyllä heitä kuitenkin kuulee. Musiikki on rikasta soinniltaan ja uusia uria hakevaa. Kansanmusiikki kuuluu vahvasti pohjalla, mutta ei todellakaan ole mitään perinteistä pelimannimusiikkia. Sävyt ovat uudella levyllä melko tummat. Tuulettaren musiikki on kokonaistaideteos, joka etsii omia polkujaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s