Podcast-haastattelun tekeminen

Kun sain podcast-haastattelussa tarvittavat laitteet hankittua ja kotistudion rakennettua, niin alkoi haastattelun suunnittelu. Asiantuntijavieras oli jo selvillä, mutta haastattelun suunnittelu aivan alkutekijöissään. Useampana iltana istuin tuumaamassa kiinnostavia näkökulmia. Haastateltavan kanssa mietimme yhdessä etukäteen sisältöjä.

Hyvin suunniteltu on minun mielestäni puoliksi tehty. Käsikirjoitus oli selvillä, kun vihdoin pääsimme kasvotusten tekemään haastattelua. Onneksi kysymyksessä oli nauhoitus, jota voi editoida jälkikäteen, eikä suora haastattelu, jota ei voi enää myöhemmin katua. Silti fiilis ennen haastattelua oli kuin hyppy tuntemattomaan. Kiva, opetella jotain uutta!

Haastattelussa materiaalia kertyi ainakin tuplasti enemmän, mitä lopullisessa podcastissa julkaistaan. Osa kysymyksistä osoittautui hieman turhan monimutkaisiksi suhteessa aiheeseen. No, oppimassahan tässä ollaan..

Haastattelun jälkeen suuntasin Loimaalle Jouni Mensalon luokse opettelemaan editointia. Paljon on vielä opittavaa, mutta hyvän alun sain nauhoituksen käsittelylle. Netistä pystyy lataamaan ilmaisen Audacity-äänenkäsittelyohjelman, jolla editointia voi tehdä. Pienellä treenauksella pääsin ottamaan haparoivia ensiaskeleita. Äänityksen hiomista voi tehdä loputtomiin, mutta joskus on laitettava hommalle piste. Kaikista kompastuksista huolimatta äänitys alkaa nyt olla siinä vaiheessa, että kohta se lähtee kaikkien kuunneltavaksi. Muutama yksityiskohta podcastin julkaisuprosessissa on minulle vielä hämärän peitossa, mutta eiköhän kohta ole valmista. Tuskin maltan odottaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s