Oman podcast-studion rakentaminen

Kävin huhtikuun alussa Loimaalla opiskelemassa podcastien tekemistä Melodatan Jouni Mensalon johdolla. Ensimmäisen podcastinkin saimme julkaistua. Tuolla reissulla käytimme Jounin laitteita ja ohjelmia. Koska homma kiinnosti minua, niin eteen tuli omien laitteiden hankinta.

Blyygi Blumsteri Podcast-koulussa osa 1

Hankin itselleni samanlaisen äänityssetin kuin Jounilla oli Loimaalla. Tuntui mukavalta jatkaa sellaisilla välineillä, joista oli jo kokemusta. Äänityslaitteisto Zoom H2 lisälaitteineen oli kaupoissa niin suosittu, että sitä oli vaikea löytää. Thomannilta netin kautta tilattuna se tuli kuitenkin viikossa kotiovelle. Paketissa oli äänityslaite ja lisäpakettissa mikrofoniin tuulisuoja, kaapeli nauhoituksen siirtoon tietokoneelle, mikrofoninjalka, kuljetuskotelo ja jotain muuta pientä.

Muistikortin laitteeseen hankin Verkkokaupasta. Opin sen kanssa tunaroidessa, että muistikortti ei saa olla liian iso eli 32 GB on suurin mikä käy, muuten ei masiina hyväksy sitä. Tämä olisi kyllä lukenut laitteen käyttöohjeessa, mutta enpä sitä huomannut ennen kuin hermo meni. Mies otti tässä kohtaa homman hoitoon. Kaunis kiitos siitä! Muistikortti vaihdettiin sopivaan ja niin pääsin eteenpäin.

Kuulokkeet ovat tarpeen sekä nauhoituksessa että varsinkin äänitystä editoidessa. Sellaiset ostin samalla, kun hankin muistikortinkin.

Äänityslaitteen jalaksi löytyi varastosta vanha kameranjalka, joka pienellä virittelyllä taipui hyvin aloittelijan mikrofoninjalaksi. Äänitystä on helpompi tehdä, kun kädet ovat vapaat mikrofonista. Samalla voi varmistaa etteivät kaikki ylimääräiset kilinät ja kolinat kuulu nauhoituksessa niin selvästi. Nuottitelineestä löytyvät helposti muistiinpanot. Saipa nuottitelinekin hyvää uusiokäyttöä.

Lisäksi tarvitaan tietysti onnen maskotti, jolle voi kuvitella rupattelevansa, jos ei ole haastateltavaa.

Tähti muistuttaa haastattelijaa siitä, että haastattelun tähti istuu mikrofonin toisella puolella.

Kotistudio rakennetaan useasti vaatehuoneeseen, koska sinne eivät kuulu ylimääräiset häiriöäänet ja tila ei ole liian kaikuisa. Minä valtasin miehen työhuoneen. Kangastapetit seinillä ja pehmeät matot lattialla sekä verhot ikkunoiden edessä varmistavat sopivan ympäristön nauhoitukselle.

Podcast-kotistudion kustannukset ovat olleet tähän mennessä

Zoom H2 äänityslaite lisäpaketin kanssa 185€

kuulokkeet Koss Porta Pro Classic 34,90€

muistikortti 8,90

kameranjalka kirppikseltä 5€

uusi nuottiteline Tori.fi:stä kahvipaketin hinnalla

pehmomaskotti teinin varastosta 0€

tietokone äänityksen editointiin yms.

…kohta saatte lisää podcast-kuunneltavaa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s