Lintubongailua

Merikotka, suokukkoja, töyhtöhyyppiä, kuoveja, mustavikloja, liroja, kalatiiroja, kurkia, joutsenia, härkälintu jne. Bongasimme aamuisella linturetkelle noin kolmekymmentä erilaista lintulajia, joko äänen tai näköhavainnon perusteella.

Ilman oppaidemme Eila Smolanderin ja Jukka T Helinin ohjausta monet linnut olisivat jääneet huomaamatta. Kotamäen lintutorni, joka on kävelymatkan päässä Oriveden Rönnin parkkipaikalta, tarjosi mainion tukikohdan noin kolmenkymmenen hengen retkikunnalle.

Lintutornin kaukoputkille oli välillä ruuhkaa, mutta tornin juureltakin löytyi hyviä näköalapaikkoja ja vähintäänkin erinomaiset tarinointi- ja evästyspaikat. Samalla pääsimme tarkistamaan lintukirjasta lisätietoja havaintojen tueksi. Pari tuntia kului nopeasti lintuja tarkkaillessa.

Yksi varma lintutunnistus retkellä oli lintubongarin kylpyankka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s