Hiljaisuuden mestari – Miki Liukkonen

Miki Liukkoselta ilmestyi huhtikuussa 2019 romaani Hiljaisuuden mestari. Häneltä on julkaistu aiemmin runokokoelmia, romaaneja ja näytelmiä. Hän on voittanut kirjoituskilpailuja ja ollut niin Runeberg- kuin Finlandia -palkintoehdokkaana. Melko muhkea ura alle kolmekymppiselle kirjailijalle!

Miki Liukkonen oli Blogistiklubilla kertomassa uusimman romaaninsa synnystä. Liukkonen on jo muutamassa viikossa saanut runsaasti kehuja tuoreesta kirjastaan. Toisaalta lehdissä on auottu hänen elämäänsä ahdistuksen, paniikkikohtausten ja syömishäiriöiden keskellä. Hän hyödyntää omakohtaisia kokemuksiaan selvästi myös kirjan tarinoissa.

Hiljaisuuden mestaria lukiessani mieleeni muistui, kuinka Liukkonen raotti luomisprosessiaan. Hän kertoi, että päivittäisen kirjoitusrupeaman alussa hän ei tiedä, millaista tekstiä mielikuvitus hänelle milläkin kerralla tuottaa. Kirjaa lukiessa tuntui kuin Liukkonen leikkisi hymy huulilla kuurupiiloa lukijan kanssa. Lukijalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin antautua Liukkosen vietäväksi, sillä houkutus lähteä mukaan tarinaan on vastustamaton.

Hiljaisuuden mestari on monisäikeinen dekkari, mutta samalla se on ennen kaikkea rönsyilevää tajunnan virtaa. Terävä ja älykäs sanailu haastaa miettimään, yritänkö ymmärtää vai annanko vain virran viedä ja odotan, että kudelma valmistuu.

Liukkosen romaani on kiehtova piiloleikki kirjailijan ja lukijan välillä. Minun pääni sisäinen rakennelma on Liukkosen ajattelua yksinkertaisempi. En pystyisi tasapainoilemaan niin monien äänien kanssa kuin Liukkonen. Hän on ehdottaman taitava tarinankertoja ja huikea verbaaliakrobaatti.

Keskustelutilaisuuden tarjosi Blogistiklubi ja kirjan WSOY.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s