Naku-uinnilla Adrianmeren aalloissa – Dubrovnik

Dubrovnikin vanhan kaupungin muureilta näkee lähellä olevan Lokrumin saaren. Vanhan kaupungin satamasta pääsee sinne kymmenessä minuutissa lautalla. Liput voi ostaa jonottaessaan lautalle. Halusimme pienelle merimatkalle ja Lokrum oli hyvä vaihtoehto, kun aikaa ei ollut koko päivää.

Lautat kulkevat talvikaudella noin kerran tunnissa ja vilkkaimpana kesäaikaan vartinkin välein. Pyrimme huhtikuun alussa kulkevalle sunnuntain ensimmäiselle lautalle klo 10, mutta jono oli liian pitkä ja jäimme rannalle. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut odottaa seuraavaa aikataulun mukaista vuoroa. Lautta kävi heittämässä kyyditettävät kymmenen minuutin matkan päähän ja tuli sitten noutamaan meidät.

Lokrumin saarella on paljon patikointipolkuja. Laivalaiturin läheisyydessä on pieniä rantakuppiloita, joista saa syötävää ja juotavaa. Me tavoittelimme huipulle eli saaren keskiosassa sijaitsevalle vanhalle linnakkeelle. Kasvitieteellisen puutarhan kautta kiertäen näimme kevään merkkejä sekä saarella majailevia riikinkukkoja ja kaneja. Mutta aika monta rappuja, askelmaa ja jyrkkää nousua piti astella ennen kuin pääsimme ihailemaan komeita maisemia.

Pienen linnakkeen laelta oli upeat maisemat joka suuntaan. Toisessa suunnassa näkyivät Dubrovnikin rinteet ja toisessa suunnassa Adrianmeren aallot. Istuimme kukkulalla penkillä ja nautimme hienojen näkymien lisäksi repussa mukana tulleita eväitä.

Paluumatkalla näimme ihmisiä piknikillä. Monessa paikassa oli penkkejä ja pöytiä. Vessat löytyivät alueen reunalta. Rannalla oli kalastajia onkiensa kanssa. Pienellä suolaisen veden sisäjärvellä, ”Kuolleella merellä”, oli muutama uimari ja sunnuntaipäivän nautiskelija.

Meillä olivat paidat läpimärkiä mäkikiipeilystä ja tavoitteena siinä vaiheessa Adrianmeren virkistävät aallot. Olimme lukeneet netistä, että saarella on nakuranta, jossa voi heittää vaatteet rannalle ja nauttia naturistin elämästä. No, mikä ei tapa, se vahvistaa! Päätimme siis ottaa ensiaskeleet julkiseen naturistin elämään. Ei kai mökkiuintiretkiä lasketa tähän? Turistikartta ei paljastanut nakurannan sijaintia, eikä viittojakaan sinne löytynyt. Tiedustelujemme pohjalta paikka kuitenkin löytyi.

Muut naturistit odottelivat vielä kesän saapumista, mutta me avantouimarit avasimme kesäuintikauden Adrianmeren aalloissa. Kasasimme vaatteet rantakiville ja ei muuta kuin uimaan.

Kaikki Lokrumin rannat ovat varsin kivisiä ja kallioisia. Rantahietikkoja on turha odottaa. Kallioille on kuitenkin rakennettu rappusia, joita pitkin pääsee uimaan. Hommat olivat vielä vähän kesken talven jäljiltä, mutta kyllä me keinot keksimme, että veteen pääsimme. Rantasuihkussa huuhtelimme suolat pois ja kuivattelimme turkkimme tuulessa. Juhuu, mikä retken huipennus nakuna kahden kesken nudisturannalla ja Adrianmeren aalloissa!

Seikkailunhaluisille tiedoksi, että parhaiten nakurannalle pääsee lähtemällä Lokrumin lauttarannasta vasemmalle, perherannan ohitse kohti saaren alavasemmalla olevaa polun päätä. Katso tässä postauksessa olevasta kartasta suuntaa. Kyltti kertoo, milloin olet perillä. Matkailu avartaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s