Kroatialaisia viinejä

Kroatialla on pitkät perinteet viininviljelyssä. Meille saakka vain eivät kroatialaisten viinit yllä. Alkon listoilta löytyy pari valkoista ja punaista viiniä ja siinä kaikki. Dubrovnikissa pääsimme maistelemaan paikallisia erikoisuuksia.

Viinibaari Malvasija Wine Bar vanhan kaupungin ytimessä pienellä kauniilla Dropceva sivukadulla on saanut nimensä Dalmatian rannikkoalueen ylpeydestä Malvasija -rypäleestä. Malvasijassa pääsimme maistelemaan viinibaarin omia tuotteita eli Metkovicin tilan viinejä.

Viininviljelijä Božo Metkovicin tytär Gerda pyörittää baaria. Kävimme parina iltana hänen vieraanaan maistelemassa viinejä ja juttelemassa viininviljelystä Kroatiasssa. Vietimme maistuvia ja mukavia hetkiä hänen kanssaan.

Božo Metkovic on varsinainen viininviljelyn Pelle Peloton, joka rohkeasti kokeilee uusia rypälelajikkeita ja yhdistelmiä. Tila sijaitsee muutaman kymmenen kilometriä Dubrovnikista etelään ja on Kroatian eteläisin viinitila lähellä Montenegron rajaa.

Kroatian erikoisuuksia ovat niin Malvasija kuin Graševina. Maistelimme niitä ja monia ihastuttavia Metkovicin tilan tuotteita. Kroatialaiset viinit yllättivät positiivisesti. Ihmettelimme, miksei niitä ole enemmän meillä saatavana. Tuotanto on kuitenkin suhteellisen pientä ja menee enimmäkseen lähialueiden käyttöön. Viinit kuitenkin olivat todella hyviä.

Wine Bar Malvasija on mainio paikka tutustua kroatialaisiin viineihin. Viinien seuraksi voi tilata hyviä juusto- ja kinkkulautasia. Gerda on ystävällinen emäntä ja hänen kanssaan oli mielenkiintoista jutella kroatialaisten elämästä muutenkin. Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan Gerdan juttusilla. Paluumatkalla ostimme Dubrovnikin lentokentältä Metkovicin Malvasijaa kotiintuomisiksi. Voidaan sitten Suomessakin muistella Kroatian maukkaita viinejä.

Wine Bar Malvasija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s