Kulttuuria Dubrovnikissa

Dubrovnikissa on paljon kierreltävää ja katsottavaa. Kauniiden rakennusten ja arkkitehtuurin ihailemiseen voi käyttää vanhassa kaupungissa monta päivää. Kaupungista löytyy kirkkoja, gallerioita ja museoita.

Illalla on varsin turvallista kulkea katselemassa iltavalaistua kaupunkia tai poiketa vaikka konsertissa.

Etukäteen oli vaikea löytää netistä tietoa konserteista, mutta kun kulki silmät auki niin mainoksia löytyi erilaisista tapahtumista. Me poikkesimme parissa konsertissa. Molemmat olivat aivan ilmaisia. Nuoret musiikkikoululaiset pitivät oman matineansa.

Erityisen iloisia olimme huikeasta Dubrovnikin sinfoniaorkesterin ja Mostarin kuoron sekä huippusolistien esittämästä Mozartin Requiemista d-molli K 626. Esitys televisioitiin ja yleisö oli aivan haltioissaan, me mukana.

Kirkko oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Yleisö osoitti esityksen jälkeen suosiotaan seisten eikä aplodeista meinannut tulla loppua. Ylimääräinen bonusbiisikin saatiin kuulla. Akustiikka kirkossa oli enemmän kuin kohdallaan.

Konsertin jälkeen pieni lenkki sataman valoja katsomaan ja sitten tyytyväisin mielin kohti vanhassa kaupungissa sijaitsevaa majapaikkaa. Dubrovnikin kulttuurianti yllätti meidät iloisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s