Matkalukemista – Emma Puikkonen

Emma Puikkosen romaani Eurooppalaiset unet (2016) oli Finlandia-ehdokkaana. Hesarin toimittaja Mervi Kantokorpi pitää Puikkosta yhtenä tärkeimpänä nykyprosaistinamme. HS.fi

Puikkosen uusin romaani Lupaus (2019) on monikerroksinen kuvaus muutoksista ilmastossa ja ihmisen pään sisällä. Aihepiiri on siis varsin ajankohtainen. Samalla se on tarina vanhemmuudesta ja vastuusta, jotka haastetaan jokapäiväisessä elämässämme. Miten voin luvata lapselleni hyvän huomisen, kun maailma ympärillämme huojuu ja oma mielikin huojuu vastuun alla? Aihepiiri ei ole kevyemmästä päästä, mutta Puikkosen kerronta on kaunista ja kunnioittavaa.

Tarina imaisi mukaansa. Kolmen tunnin lentokoneistumisella se piti minut tiiviisti otteessaan. Siinä ei ilmakuopat keskittymistä häirinneet. Toivon näkökulma säilyi läpi koko kirjan. Ilman toivoa olisi kirja rutistanut lukijan pieneksi kuivaksi rusinaksi ison asian äärellä. Kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen ja kauniisti kantaa ottava.

Kustannustoimittaja Silja Koivisto (kuvassa oikealla) haastatteli Emma Puikkosta Blogistiklubilla. Kiitos Emma Puikkonen, WSOY ja Blogistiklubi matkalukemisesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s