Ravintolaviikko 2019 – Pärnu

Pärnussa on iso joukko hyviä ravintoloita. Kesällä oman lisänsä tuovat kesäravintolat. Tässä on muutama ravintolasuosikkini. Pärnussa järjestetään huhtikuussa kautta aikain viides ravintolaviikko 6.-14.4.2019 ja niinpä aloitan suosikkien esittelyn tapahtumaan osallistuvista ravintoloista.

Ehdoton ykkössuosikkini on turisti-infon takana sijaitseva Hea Maa. Alkupalana Kalamatsi paistettu juusto, punajuurihummus ja pellavansiemennäkkileipä oli huippuhyvä. Olisin voinut lopettaa alkupalaan, mutta maistoin myös ankan rintafilettä, joka tykötarpeineen oli varsin maukas. Italialainen tarjoilijan suosittelema viini oli oikein hyvä pari ruualle. Tarjoilu oli nopeaa, ammattitaitoista ja huolehtivaa. Tänne menisin ensimmäiseksi ravintolaviikolla.

Jos ympäristö on puoli ruokaa, niin huikean miljöön tarjoaa Art Deco-ravintola Villa Ammende. Sinne on siirtynyt pääkokiksi Herkki Ruubel, joka paikallishuhujen mukaan on kylän paras kokki. Vaikka ei ehtisi Pärnuun ravintolaviikolla, niin esimerkiksi ravintolan keskiviikon iltapäivätee samppanjoineen on houkutteleva. Minua jäi harmittamaan vietävästä, kun en keksinyt tätä ajoissa. Buukkaus olisi pitänyt tehdä jo edellisenä päivänä. Ensi kerralla sitten. Talossa on esillä taidetta ja siellä järjestetään konsertteja. Tämä on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!

Nuorekkaampaan menoon ravintolaviikolla sopii esim. MUM Cafe. Sisutus on moderni ja europoppi viihdyttää ruokailijoita. Asiakaskunta oli nuorempaa paikallista, minä viihdyin jälkiruuan verran.

Suositusravintoloiden listalle lisään kaksi ravintolaa, jotka eivät osallistu ravintolaviikolle, mutta ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Ensimmäisenä haluan mainita vanhan kaupungin kadulta löytyvän ravintolan nimeltä Mahedik. Poikkesin sinne aamupalalle. Maukas ruoka, viihtyisä miljöö ja ystävällinen palvelu, mitä muuta tarvitaan. Tänne menisin uudelleen.

Paikallisasukkaat näyttivät suosivan kahvila Supelsaksadia. Talo tarjoaa erinomaista ruokaa ja leivonnaisia. Viehättävä puutalo lämmitetään talvella puilla. Tunnelmalliset valot ja vanhahtava sisutus tekevät siitä ihanan oleskelupaikan. Tarjoilu pelasi näppärästi ja ruoka oli hyvää. Tätiryhmien lisäksi sivuhuoneissa viihtyi lapsiperheitä. Tänne menisin monta kertaa uudelleen!

Ravintolaviikon tiedot ruokalistoista ja linkki pöytävarauksiin avataan 27.3.2019.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s