Stadilaisen olohuone – Oodi

Kävimme Oodin avajaisissa joulukuussa 2018 ihailemassa uuden kirjastomme arkkitehtuuria ulkoapäin. Rakennus oli silloin vielä vähän keskeneräinen, mutta hienohan se oli jo silloin.

Lux Helsingin aikoihin tammikuussa 2019 kävimme ensimmäistä kertaa sisällä. Ruuhka oli silloin niin kova, että tyydyimme ajelemaan rullaportailla ylös ja alas. Kolmas kerta toden sanoo. Nyt lähdin varta vasten ihmettelemään, mitä kirjasto tarjoaa ja miltä sisällä näyttää.

Ihailin hienoja rappusia alhaalta ja ylhäältä.

Komeat olivat maisematkin moneen suuntaan. Kesäterassi jo odotteli istuskelijoita.

Kirjastot ovat nykyisin varsinaisia monitoimitiloja. Oodissa olisi voinut istua ompelukoneen tai saumurin äärelle käsitöitä tekemään. Talossa on 3d-tulostimia, musiikkivempaimia, kokoustiloja ja vaikka mitä. Ihmiset viettivät aikaa lukemalla, pelaamalla ja seurustelemalla. Oodi on kuin kaupunkilaisen olohuone.

Eikä tarvinnut Oodista lähteä ulos ruuankaan perässä, sillä parissa eri paikassa oli tarjolla sekä suolaista että makeaa purtavaa.

Lounaalle asiakkaita houkuttelivat nämä hauskat pipopäät.

Nykyisin suosittelen sohvasurffareillekin tutustumiskohteeksi meidän hienoa kirjastoa, sillä sehän on kyllä super hieno!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s