Kaikki anteeksi

Postilaatikkoon kolahti sopivasti viikonlopun lukemiseksi Laura Mannisen esikoisromaani Kaikki anteeksi. Se ilmestyi vuosi sitten helmikuussa 2018 ja on ollut esillä julkisuudessa rankan ja kirjailijalle omakohtaisen aihepiirin takia.

Kirjassa Laura kertoo parisuhdeväkivallasta sekä elämästä rakkauden, toivon, pettymyksen ja pelon keskellä.

Tarina on sujuva. Vaikka kirjailija kertoo vaietuista salaisuuksista lukiessa ei kuitenkaan tule sellainen olo, että kirja olisi kosto- tai terapiakirja vanhoja muistellen. Kirja on raskaasta sisällöstä huolimatta rakentava ja toivoa antava. Paras toivon mannekiini on kirjailija itse, joka sinnittelee tarinan edetessä tiensä kohti parempaa tulevaisuutta. Kirja on osittain omaelämänkerrallinen.

Kirja on voimaannuttava. Vaikka elämästään olisi selvinnyt ilman ulkoisia mustelmia, niin sisäisten käsittelyyn kirjassa on paljon viisaita näkökulmia, jotka toimivat niin parisuhteessa kuin muissakin suhteissa. Yksi tärkeä viesti on itsensä arvostaminen. Kun arvostaa itseään ei voi sallia muiden kävelevän yli.

Luin kirjan yhdeltä istumalta. Teksti on sujuvaa ja ilmavaa. Kirjailija istuttaa lukijan hienolla tavalla erilaisten tunnelmien keskellä. Rakkauden hurmos, epätoivoinen ponnistelu onnen eteen ja pelottavat pelon kahleet on kuvattu taitavasti.

Laura Manninen esitteli kirjaansa Blogistiklubilla.

Laura, en tiedä, mikä kirjassasi on faktaa ja mikä fiktiota, eikä minun tarvitsekaan tietää. Olen iloinen, että pelko ei nujertanut sinua vaan olet päättänyt vaikenemisen sijasta astua esille. Elämä on rumaa ja elämä on kaunista. Toivon sinulle paljon kauniita asioita elämääsi. Uskon, että osaat arvostaa niitä. Ehkä seuraavassa romaanissasi kuulemme enemmän niistä.

Kiitos WSOY:lle tästä mielenkiintoisesta kirjapostista. Kirja lähtee kiertoon seuraavalle lukijalle suositusten kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s