Uusia ravintoloita Helsingissä – Odessa

Mustanmeren herkkuja Ukrainasta tarjoaa uusi ravintola Odessa Munkkiniemessä.

Päätimme piipahtaa ravintolaan bliniviikkojen innoittamana. Blinejä oli kylmänä ja lämpimänä, sekä suolaisia että makeita. Hyvältähän nuo maistuivat. Minun suosikkini oli blini kylmäsavulohella, nam!

Ravintola valmistaa ruokansa luomutuotteista ukrainalaisen keittiön tapaan. Kun hyvään alkuun oli päästy, niin pakko oli maistella ravintolan borssikeittoa. Eikä pettyä tarvinnut, sillä borssikeitto oli kerrassaan herkullista ukrainalaisen pampuška sämpylän kanssa.

Viinilistaa ei vielä ollut, mutta viiniä kyllä sai.

Ravintolan pöytävarausjärjestelmä toimi näppärästi nettisivujen kautta. Lauantai-iltana paikalla oli isompia seurueita iltaa viettämässä, mutta meillekin löytyi tilaa. Iltaa sulostutti ja asiakkaita viihdytti laulajatar Anna Timchenko. Anna puhuu sujuvaa suomea neljän vuoden oleskelun jälkeen. Anna lauloi mm. jatsia englanniksi, tangoja venäjäksi ja ukrainalaisia haikeita sävelmiä. Jälkiruokaa odotellessa ehdimme rupatella hänen kanssaan. Annaa voi käydä kuuntelemassa Odessassa jatkossakin. Ravintolan Facebook sivuilta löytyvät tiedot vierailuista.

Jälkiruuaksi tilasimme Pavlova leivoksen. Marenkinen herkku oli valtavan kokoinen ja suussa sulava. Yhdestä leivoksesta riitti useammallekin herkuttelijalle. Minä sain loistavaa kokki Irinan yrttiteetä, jonka nautiskelin viimeistä tippaa myöten. Kyselkää Irinan teetä, jos olette teen ystäviä, kannattaa!

Ravintola oli viimeisen päälle viihtyisä sisustukseltaan. Lämminhenkinen ja huolehtiva palvelu pelasi suomeksi, venäjäksi ja englanniksi, ukrainankin kielellä varmasti, jos olisi tarvinnut. Pöytäliinat hohtivat valkoisina ja asiakkaat viihtyivät. Lasku oli todella kohtuullinen suhteessa hyvään ruokaan ja erinomaiseen palveluun. Suosittelen ravintolaa lämpimästi. Meidän tiemme johtaa sinne taatusti jatkossakin.

Oi Odessa tuo helmi Mustanmeren!

Yksi kommentti artikkeliin ”Uusia ravintoloita Helsingissä – Odessa

  1. Rolan 11.2.2019 / 12:03

    Very tasty a d well served dishes, fabulous atmosphere, friendly staff, pleasant music.
    I highly recommend visiting this restaurant!
    You’ll like it!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s