Matkahaaveita – Matkamessut 2019

Yhteistyössä Matkamessut 2019

Matkamessuilla eksotiikka alkoi heti ensi metreillä. Inarin saamelaispuvut edustivat eksotiikkaa parhaimmillaan ja kilpailivat värikkyydellään ansiokkaasti kaukaisempien vieraiden rinnalla. Yritin kovasti kiristää Inarin hotelli Kultakiven johtaja Kaisu Nikulalta revontulitakuuta mahdollista matkaa varten. Viisaana naisena hän ei mennyt tähän lankaan. Hyvää majoitusta hän kyllä lupasi ja kiinalaisia matkakumppaneita. Heitä on kovasti rynnistänyt Lapin lumoihin.

Suomiosastoilta siirryin ihailemaan idän ihmeitä. Indonesia oli liikkeellä vahvalla edustuksella.

Heillä oli monipuoliset näyttelyosastot ja esiintyjiä houkuttelemassa ohikulkijoita pysähtymään.

Viereisellä osastolla tutkin taitavia thai-kaiverruksia. Tätä taidemuotoa vaalitaan Thaimaassa ja opiskellaan 11-vuotiaasta lähtien kouluissa. Ravintoloissa kokit koristelevat mielellään ruoka-annoksia kaiverretuilla hedelmillä ja vihanneksilla.

Vaikka aasialaiset esittelivät maitaan näyttävästi, niin ne eivät kuitenkaan ole ihan ensimmäisenä matkalistallani. Sen sijaan kävin jututtamassa Namibian osaston väkeä.

Yksi vaikuttavimmista matkakohteista muutama vuosi sitten olivat hiekkadyynit Iranissa. Teimme sinne upean telttaretken ja silloin jäi kytemään ajatus, että koskahan uudestaan pääsisi hiekkaleikkeihin. Namibiassa on myös hienoja hiekkaerämaita ja sinne tekisi mieli mennä. Katsotaan, jos vaikka Namibian saisi yhdistettyä joihinkin muihin kohteisiin eteläisessä Afrikassa.

Baskimaa Espanjan pohjoisessa osassa on ollut pitkään matkahaaveissa. Bilbaon osastolla jututin yli 30 vuotta maassa asunutta rouvaa. Hän houkutteli kovasti lähtemään matkaan. Bilbaon matkaa hidastaa suorien lentojen puute. Pitkä viikonloppu tuntuu kovin lyhyeltä, kun matkoihin uppoaa välilaskulla turhan monta tuntia. Kohteena Baskimaa olisi todella mielenkiintoinen.

Lähempänäkin Suomea on paljon hyviä kohteita. Liettuan osastolla kävi kova kuhina. Lyhyet lennot ja mielenkiintoiset kohteet kuten Vilna ja Kaunas tuntuvat olevan kovasti esillä mediassa tällä hetkellä.

Pärnun osastolla minun piti tunnustaa etten ole käynyt siellä koskaan. Tallinnan lisäksi olen poikennut Tartossa, mutta Pärnu on näkemättä. Heinäkuussa siellä avautuu uusi kylpylähotelli Wasa Resort. Ehkä se olisi hyvä syy poiketa Pärnuun.

Päivä meni leppoisasti osastoja kierrellessä. Torstain ammattilaispäivässä oli väljää liikkua ja esittelijöillä oli aikaa rupatella. Minun blogini sai ensimmäisen korealaisen ystävän. Blogini nimi on nyt hienosti kirjailtu korealaisella kalligrafialla.

Hyviä ideoita tuli Matkamessuilta. Nyt täytyy ryhtyä suunnittelemaan seuraavaa matkakohdetta… ja opiskella matkoja odotellessa vaikka koreaa. Mannaseo bangawoyo! Matkamessut aukeavat yleisölle perjantaina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s