Matkoilla vuonna 2018

Pääsimme vuonna 2018 muutamalle mielenkiintoiselle matkalle. Tässä on niistä pieni koonti. On mukava muistella jälkikäteen, mitä matkoista jäi mieleen päällimmäisenä.

Marokko, Marrakech ja Atlaksen vuoristo

Marokkoon suuntasimme talvilomalla helmikuussa. Se oli meille aivan uusi maabongaus. Oli vaihteeksi todella mukava lähteä matkalle, jonka joku muu oli suunnitellut puolestani. Ranskalaiset ystävämme ovat asuneet Marokossa vuosia. Heidän kanssaan pääsimme sukeltamaan marokkolaiseen elämänmenoon aivan toisella tavalla kuin perusturisteina. Marrakechin kadut tulivat tutuiksi. Erityisen mielenkiintoinen oli automatkamme Atlasvuorten yli. Mantelipuut kukkivat sopivasti kaunistaen hiekkaista ja vuorista maisemaa.

Hollanti, Amsterdam

Kukkaismatkat suuntautuivat toukokuussa Hollantiin. Pitkäaikainen haaveeni on ollut käydä Amsterdamissa tulppaanikukinnan aikaan. Kuuden hengen voimin teimme yhteisen perhematkan katsomaan Keukenhofin tulppaaneja. Matkalla oli vahvasti myös teininäkökulmaa. Katuruoka- ja musiikkifestivaali Rollende Keukens oli todella hauska tapahtuma aurinkoisessa Amsterdamissa. Tämä oli oikein piristävä perhematka, joka varmaan saa jatkoa, kun yksi teineistä asettuu toistaiseksi Hollantiin.

Venäjä, Pietari

Toukokuussa kävimme neljän naisen voimin Pietarissa laivamatkalla. Sisko tyttärensä kanssa lähti minun ja teinin seuraksi jo toista kertaa. Aikaisemmalla matkalla vierailimme balettinäytöksissä jne. Nyt aikaa oli lähinnä nauttia aurinkoisesta ja kauniista Pietarista, hyvistä ruuista ja upeista historiallisista rakennuksista. Parasta olivat venäjänkielentaitoiset mukavat matkakumppanit ja venäläinen loistava borssikeitto. Suurkaupunki Pietari sai leppoisat ihmisenkokoiset kasvot.

Ranska, Champagne

Syyskuussa pääsimme tuttuihin maisemiin Ranskan Champagnen alueelle Marne-joen rannalle. Rypäleiden poiminta oli loppusuoralla ja samppanjan valmistus käynnissä. Oli ihana päästä näyttämään meille rakkaita paikkoja ja maistelemaan samppanjoita yhdessä ystäväpariskunnan kanssa aikuisten laatumatkalla. Seurueemme kaksi ranskankielentaitoista virittelivät kielitaitoaan ahkerasti paikallisten kanssa. Seura ja samppanja olivat aivan parasta!

Viro, Tallinna

Tallinnassa ehdimme piipahtamaan vuoden aikana kolmeen kertaan. Yleensä reitit suuntautuivat tuttuihin paikkoihin ja hyviksi havaittuihin ravintoloihin. Erityisen mukava oli vuoden viimeinen reissumme, kun viivyimme kaupungissa pidempään ja pääsimme riikalaisen ystävämme konserttiin Early Music Festivaaleilla. Glögit joulutorin laidalla kuuluvat mukaviin muistoihin vuosi toisen jälkeen.

Suomi, Koli

Kotimaan matkoista haluan poimia kesäisen piipahduksen Kolille. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta näissä kansallismaisemissa. Kolille oli helposti toteutettavissa leppoisa piipahdus. Ei tarvittu pitkää patikointia. Otettiin vain eväät reppuun, tehtiin pieni siirtyminen hotellista kallion laelle auringonlaskua ihailemaan ja vau, mitkä maisemat!

Näistä vuoden 2018 matkoista löydät lisää postauksia blogistani laittamalla hakusanaksi maan tai kaupungin nimen.

Olipa ihana muistella aurinkoisia matkoja ja haaveilla uusista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s