Tapaninpäivän luistelulla

Kuu vielä mollotti taivaalla ja ihmetteli aikaisia kulkijoita, kun systerin kanssa lähdimme tapaninpäivänajelulle. Suuntana oli Ruoveden keskustassa oleva Pappilanlahden luistelubaana. Pakkaset olivat jäädyttäneet vanhan radan pintaan ikävän rosoisen pinnan. Radan auraaja veti parempaa rataa vanhan viereen juuri kun saavuimme rantaan.

Hyvin siinä päästiin aloittamaan luistelut. Minä sain samalla kokeilla joulupukilta tulleita retkiluistelijan täsmälahjoja. Terien laittaminen jäällä luistelumonoihin on välillä vihonviimeistä puuhaa. Siinä tulee hiki ja hermostus iskee. Tällaisilla apuvälineillä homma muuttuu helpoksi. Luistimen terän voi laittaa pystyyn tukitelineeseen, niin se on helppo kiinnittää monoon. Kiitos tontuille, kun selvittivät, mitä luistelija tarvitsee jouluna!

Iltapäivällä aurinko näyttäytyi pilvien takaa.

Oriveden Nihuanjärvelle on aurattu luistelurata, jota halusin käydä kokeilemassa. Lenkki on arviolta neljän kilometrin pituinen. Pinta oli hyvässä kunnossa. Aamulla satanut lumi ei haitannut luistelua.

Kiva oli vaihtaa maisemia ja nauttia auringon valosta ja lämmöstä.

Oriveden luisteluradalle pääsee esimerkiksi Nihuanrannan uimalan rannasta. Iso kiitos radan auraajille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s