Selviytymisopas – kirja

Ilmastonmuutos ei ole hauska asia, mutta siitä voi kirjoittaa hauskalla tavalla. Luulen, että Riku Rantalalla ja Tunna Milonoffilla on ollut ajoittain räkä poskella nauraessaan omille jutuilleen, joita he tarjoilevat lukijoilleen Selviytymisoppaassaan. Lukiessaan ei välillä tiedä itkeä vai nauraa heidän jutuilleen ja meninkö nyt halpaan. Aikamoisia velikultia ovat nämä Suomen tunnetuimmat Madventures seikkailijat. Hauskat miehet eivät kuitenkaan naura vakavalle asialle tai lukijalle, haastavat kyllä…ja nauravat perään!

Rantala ja Milonoff etsivät maailman muuttuessa keinoja jäädä henkiin. He puntaroivat ilmastonmuutoksen lisäksi muutoksia talouden ja politiikan alueella. Epävarman tulevaisuuden aiheuttamaan pelon ja vihan hallintaan haetaan kirjassa keinoja. Useiden asiantuntijoiden kanssa etsitään taitoja, joilla tulevaisuudesta selvitään kuivin jaloin. Keksijä Perttu Pölönen tuumaa, että tärkein taito tulevaisuudessa on rakastamisen taito. Hyvin keksitty!

Kirjassa on listoja, joilla meitä johdatellaan hyvien ajatusten ja tekojen tielle. Lukijaa kehotetaan ostamaan vähemmän ja kestävämpää. Hetken päästä jouheva kaksikkomme heittää lekkeriksi ja kannustaa etsimään Jaakon, joka heittää kiven veteen heinäkuussa. ”Anna kaikki rahasi hänelle ja ano, että nyt vittu ne kivet jonkkaan ja äkkiä.” Kumpikohan ohje on tehokkaampi…

Kirja on nopealukuinen yhdellä istumalla luettava. Se on inspiroiva ja ajatteluun sekä kansalaisaktiivisuuteen kannustava. Asia ja huumori vuorottelevat mukavalla tavalla. Tiivistettynä kirjan sanoma on se, että vaikka maailma muuttuu, niin meillä on toivoa, mutta se vaatii toimia.

Rantala ja Milonoff jakoivat kirjojaan ja nimikirjoituksiaan Johnny Knigan blogisti-illassa joulukuussa 2018. Kirja on ilmestynyt e-kirjana lokakuussa 2018 ja paperiversiona marraskuussa 2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s