Jäätä lumen alla

Taivaalta on ripotellut lunta sen verran, että jään pinta on muuttunut kauttaaltaan valkoiseksi myös täällä etelän horisontissa. Järvelle johtava polku oli hennon lumen valkaisema, kun retkiluistelijat marssivat kohti luistavia jäitä.

Jäällä oli jo kulkijoita, kun me saavuimme rantaan. Iso kahdenkymmenen hengen ryhmämme jakautui sopivasti kahteen pienempään porukkaan. Menohaluisille löytyi nopeampi ryhmä ja taivaanrannan maalareille hitaampi.

Kiersimme järven pariin kertaan tutkien jään pintaa ja harjoitellen vastatuuleen pariluistelun aakkosia. Järvellä oli kuhinaa, kun ohjattujen retkikuntien lisäksi omatoimiretkeläiset viilettivät rantoja pitkin.

Vetäjältämme Hanna Valtoselta saimme tauolla hyviä vinkkejä luistelutekniikkaan ja varustuksiin. Kiitos Hannalle sopivasta vauhdinpidosta ja mukavasta ohjaavasta otteesta!

Osa porukasta jatkoi vielä luistelua, mutta minä flunssatoipilaana suuntasin kotiinpäin. Mieli virkistyi luistelulenkillä viikon sängyn pohjalla makaamisen jälkeen. Raukea luisteluvauhti oli juuri sopiva, kun ei tullut hiki, mutta palelemaankaan ei kerennyt. Hyvää jäätä löytyi lumen alta. Saapas nähdä, millaiseksi keli muuttuu kun pääkaupunkiseudulle on luvattu viikolle vähän kaikenlaisia sateita rännästä lumeen. Ehkä saadaan valkea joulu?

2 kommenttia artikkeliin ”Jäätä lumen alla

 1. Jaana 17.12.2018 / 20:30

  Huoh! Pakkasta kunnolla ja jäät vahvistuvat. Ei tarvitse enää jännittää puolestasi… Mukavia luisteluretkiä!

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 17.12.2018 / 20:39

   …kohta päästään meren jäälle… Vähän minua itseäni kyllä siinä kohtaa jännittää!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s