Auringonlasku Pulesjärvellä

Luistelukausi on nyt saatu hienosti alkuun Teiskon Pulesjärvellä. Ehdimme sopivasti ennen auringonlaskua vanhalle Pulesniemen leirintäalueelle osoitteeseen Itäniementie 63. Sieltä pääsi näppärästi sileille ja kiiltäville jäille.

Koko viikon olen ollut aivan poltteessa ja seurannut jää- ja sääennusteita. Retkiraporteista on voinut lukea, kuinka innokkaat retkiluistelijat ovat jo löytäneet kantavia jäitä ja innolla rynnänneet avaamaan luistelukautta.

Jäiden paksuus on vähän arveluttanut, sillä moni järvi lainehtii vielä aivan avoimena. Pulesjärvellä jää oli riittävän vahvaa.

Retkiluistelijoiden järjestämät retket eivät sopineet minun viikonlopun aikatauluihini, mutta sittenpä sain kutsun privaattiretkelle! Systerin kanssa rohkaistuttiin omalle retkelle seuraamaan aamuisen ohjatun retken luistinten piirtoja jäässä. Rannassa tuli vastaan retkeltä palaajia. Heiltä saimme viimeiset ohjeet ja ei muuta kuin matkaan.

Tuuli oli melkomoisen ponnekas. Toiseen suuntaan sai kiitää ilmaisella kyydillä. Paluumatkalla piti jo tehdä vähän töitä, että pääsi eteenpäin. Välillä jää paukkui ja vonkui luistinten alla, mutta piti vain luottaa, että kyllä se kantaa. Jääsauvaa iskettiin välillä voimalla jäähän, mutta kun ei mennyt läpi vaikka kuinka yritti, niin matka jatkui iloisesti eteenpäin.

Iltapäivä oli jo niin pitkällä, että kauaa emme ehtineet luistella ennen auringon laskua. Kuumat pikkujouluglögit nautimme retken jälkeen rannassa.

Olipa ihana avata luistelukausi Pulesjärvellä auringonlaskussa.

2 kommenttia artikkeliin ”Auringonlasku Pulesjärvellä

  1. Jaana 4.12.2018 / 20:45

    Hui! Vaikka on niin ihanaa viilettää luistimilla, ole varovainen. Jäät ovat vielä niin arvaamattomat!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s