Early Music Festival – Tallinn

Saimme viikonloppuna kutsun Tallinnaan vanhan musiikin festivaalien avajaiskonserttiin. Vanha musiikki tarkoittaa yleensä keskiaikaista musiikkia tai kuten tässä tapauksessa barokkimusiikkia ja mm. Bachin kantaatteja. Ystävämme riikalainen laulaja Ieva Melane on erikoistunut barokkimusiikin esittämiseen. Konsertissa avauksena kuulimme hänen laulamanaan Bachin kantaatin BWV 209 sopraanolle ja orkesterille.

Festivaaleja varten kootussa barokkiorkesterissa oli soittimina ajalle tyypillisiä soittimia kuten cembalo ja puuhuiluja. Prahalais-suomalaisen soitinrakentajan Jukka Ollikan cembalo oli kunniapaikalla. Konserttia johti ja yhtenä illan solistina esiintyi hollantilainen Amsterdamin barokkiorkesterin huilisti Heiko ter Schegget.

Konsertti oli upea elämys. Minä pidän Bachin musiikista. Konserttisalina toimineessa Reaalkoolin salissa oli loistava akustiikka. Ystävämme Ieva Melane onnistui tehtävässään konserttisarjan avaajana erinomaisesti. Edellisen kerran olemme kuulleet hänen lauluaan kotiolohuoneemme sohvalla. Nyt oli tukena upea orkesteri. Heiko ter Schegget soitti huilua huikealla virtuoositeetillä.

Päätösaplodeista ei meinannut tulla loppua ollenkaan. Konserttisarja jatkuu 2.12.2018 saakka. Tallinnaan ei ole pitkä matka, joten tässä olisi hyvä matkakohde. Me suuntasimme konsertin jälkeen Tallinnan yöhön juhlimaan solistin kanssa onnistunutta esiintymistä. Tämäkin ystävyys on alun perin syntynyt sohvasurffauksen kautta.

Early Music Festival

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s