Marraskuu Mathildedalissa

Mathildedalin kylä on huokaissut helpotuksesta, kun kesän turistilaumat ovat tauonneet hetkeksi. Lehtijutut onnellisten laaksosta saivat aikaan ennen näkemättömän ryntäyksen. Kaikki halusivat nähdä onnellisia ihmisiä. Mekin kävimme heitä etsimässä kesällä pikaisella kierroksella ja päätimme palata myöhemmin uudelleen. Millaiselta näytti nyt marraskuussa Mathildedalissa?

Kesäpuodit olivat kiinni, mutta joululahja-askareita varten sai lankakaupasta ostaa sukkalankaa. Alpakat huilailivat kehräämön takana. Vesi pyöritti muuntamon takana olevaa ratasta, niin että sähköä olisi saanut hyvin kotitarpeiksi vaikkapa valoa tuomaan syysiltaan.

Kiersimme Matildanjärven ympäri Teijon kansallispuiston alueella. Hieno 5,5 kilometrin lenkki oli monipuolinen katsaus kauniiseen suomalaiseen järvimaisemaan.

Mathildedalista oli muutaman kilometrin matka Teijoon. Siellä parin kilometrin luontopolku vei meidät Sahajärven rannalle. Reitti lähti metsän suuntaan vanhalta sähkölaitokselta.

Kävimme katsomassa viikonlopun aikana myös Kirjakkalan ruukkikylän alueen.

Mathildedalissa ei jää nälkäiseksi talvellakaan. PetriS Chocolate Room suklaapuodista löytää makeannälkään ainakin viikonloppuisin herkkuja joko mukaan otettavaksi tai paikan päällä nautittavaksi. Vanha kansakoulu on laitettu oikein viihtyisäksi kahvilaksi ja suklaapuodiksi. Hiljaista oli sielläkin marraskuussa.

Illallispaikaksi valitsimme Ruukin krouvin. En ole eläissäni maistanut kalkkunan maksaa. Krouvin annos oli loistavan hyvä. Kyytipojaksi sai oman kylän juomaa.

Illallisen päälle pääsi pelaamaan Kyläravintola Terhoon Pyhä Bingoa.

Bingo ei tällä kertaa jaksanut kauaa innostaa. Kyläravintolan konsertit saattaisivat sen sijaan houkutella meidät helposti uudelleen paikan päälle.

Mathildedal uinuu suloisesti marraskuun, mutta jo joulukuussa valpastutaan joulumarkkinoille. Sitä odotellessa..

Täältä linkki postaukseeni kesän Mathildedalin matkaamme. Eipä vieläkään löydetty Teijon Triumfia..

2 kommenttia artikkeliin ”Marraskuu Mathildedalissa

    • blyygiblumsteri 25.11.2018 / 23:00

      Minusta siellä oli oma hauska viehätyksensä, kun kylästä olivat turistit kaikonneet ja kylätie oli hiljainen. Kesällä on varmaan taas täysi tohina päällä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s